Gå til innhold

Hvilken betydning har det at databehandler har et morselskap i et ikke-godkjent tredjeland?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

«(..) bør undersøkes i hvilken grad databehandler og morselskapet tidligere har mottatt begjæring om utlevering av personopplysninger, hvilke personopplysninger som ble etterspurt og i hvilken grad personopplysningene ble utlevert (..)»

For USA, hvordan skal man klare dette når slik utlevering krever at morselskap og datterselskap ikke informerer om at slik utlevering har funnet sted?

Lenke til kommentar

Det er vel fullt mulig å si om den type innsyn har skjedd, men kan bli forhindret fra å varsle den det gjelder. (F.eks. gi en terrorist-organisasjon en liten heads-up om at de kanskje må bytte kommunikasjonskanal).

Et utsagn fra en leverandør alene vil ikke nødvendigvis overbevise iht. danske retningslinjene for amerikanske skytjenester, men det  den brede offentlige kunngjøringen at ingen innsyn har skjedd i Google Analytics har gått ubestridt og det skal jo litt til.

Danmark har spesielt vurdert klausuler som ligger i AWS og dette er regnet som en overføring:

https://www.datatilsynet.dk/presse-og-nyheder/nyhedsarkiv/2022/apr/staar-det-i-databehandleraftalen-er-det-ikke-utilsigtet

Mange har støttet seg til risikovurderinger etter den franske dommen som nevnt i artikkelen. De store aktørene har retningslinjer for å bestride, men i en sak i Østerrike tok  til orde for at alt slikt var irrelevant, i den saken handlet det om avtale direkte med et amerikansk selskap og ikke et datterselskap i EU.

 

Endret av tovare
klargjøring
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Debattinnlegget omtaler en avgjørelse fra Wiesbaden Administrative Court. Det er en førsteinstansavgjørelse om midlertidig forføyning. Avgjørelsen ble opphevet 17.1.2022 etter anke til Hessischer Verwaltungsgerichtshof. Se beslutningen på delstatens nettsted: https://www.rv.hessenrecht.hessen.de/bshe/document/LARE220002238 (ECLI:DE:VGHHE:2022:0117.10B2486.21.00)
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...