Gå til innhold

tovare

Medlemmer
  • Innlegg

    72
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av tovare

  1. Herlig initiativ. UK vurderer å heller stille krav til innstillinger i nettlesere for å dekke inn noen formål. Det virker mer skalerbart enn idealet om at alle hjemmesidesnekkere gjør sin egen vurdering i tråd med den siste utviklingen i tolking av GDPR.
  2. Det kan hende denne undersøkelsen er ganske avgrenset. Både Microsoft og Oracle (inkl. bla SalesForce som selger "actionable data on 300 million people") er giganter i å ha data om individer. Ex. https://techmonitor.ai/policy/privacy-and-data-protection/oracle-privacy-lawsuit-court-case I motsetning til Google som tilbyr en databehandleravtale for Google Analytics hvor man har kontroll og eierskap, tilbyr f.eks. Microsoft med sin opptakstjeneste kun en controller-controller avtale på linje med Facebook, hvor de sender sine profileringsverktøy sammen med tjenesten (og fint kategorisert i det datatilsynet peker på som langt mer omfattende enn det Google gjør) Google og Facebook er bjellekuer og det er viktig å få de til å gjøre de riktige tingene, men samtidig representerer de state-of-the-art i å håndtere det de gjør på ansvarlig vis.
  3. Hvis man tar hensyn til inflasjon, ville den opprinnelige Nokia Communicator kostet det samme som Samsung Fold 4. Hvis man jobber som selger på farten eller noe, klarer man seg nok fint uten noe annet utstyr.
  4. Jeg synes tilnærmingen til det nye systemet var såpass lite inngripende, at den nok kunne vurderes for en bredere og mer varig applikasjon der denne typen deteksjon er nyttig. (Ikke bare pandemier, men mindre utbrudd, etterforskning av ulykker, kriminalitet og annet).
  5. Dette tenker jeg blir glimrende når støtte for biometri kommer.
  6. Det var vel også antydet at det skulle bli publisert noen detaljer allerede nå i sommer. Om noen måneder skrus den gamle versjonen av, og da må nok også netdoktor.at som ble undersøkt av Østerrike også bytte løsning eller oppgradere, og det uavhengig om saken til slutt lander eller om avtalen mellom USA og EU lander for det skjer.
  7. Jeg tenker det er mange ting som bør være ganske greit så lenge nettstedet ikke bryter loven med helt uforenelige behandlinger: (A) Det er veldig praktisk og formålstjenelig å få autocomplete når du skriver inn en adresse. (B) Det er veldig praktisk å ha hindre at informasjon går tapt hvis man ved en feil skulle navigere bort fra siden, få brudd på nettet. (C) Det er veldig praktisk å få fornuftige feilmeldinger, selv når ting ikke er trivielt. Det er bra om nettsteder i fremtiden løpende sjekker fritekst for å gi gode forslag for et klart språk. (D) Det er bra om nettsteder blir klar over hvor klønete løsninger de lager, og får fikset det. Mange nyttige caser bør heller få en godkjent praksis, fremfor at man blir presentert for et juridisk dokument som man skal ta stilling til Andre ting er mer ugreit om f.eks.: (A) Bruker informasjon du sender inn til helt andre/uforenelige formål, og at dette skjer uten at du er klar over det. (B) Krever inn unødvendig mye personopplysninger i form av mail-adresse og andre medlemskap , bare fordi det er litt støy og regulatorisk uklarhet rundt å betjene brukere folk anonymt gjennom cookies og mellomlagre i nettleseren o.l. (C) Om den man chatter med får en forhåndsvisning av hva du begynte å skrive, men ønsket å ikke skrive allikevel. (D) Hvis det er snakk om reell ulovlig overvåking av type "keylogger"
  8. Vi kan tape fast bankid brikken til fingeren (biohacking for alle oss andre)
  9. Du må identifisere seg med pass for å få BankID. Mulig jeg tar feil, men jeg mistenker at kanskje kredittkort blir vanskelig å skaffe også uten noen form for ekte legitimasjon. Men, man kan nok bruke et pnr til en annen for å f.eks. registre en bruker av et kontantkort hvis man trenger en midlertidig telefon som ikke kan spores (Men det kan jo hende det er like greit å bare generere et tilfeldig gyldig nummer og se hva som funker. Hvis jeg ikke tenker feil vil man ved å velge et f.eks. et toppår, august og en tirsdag kunne treffe 50% riktig)?
  10. Dette er vel ganske åpen informasjon i utgangspunktet og de fleste som evner å utnytte informasjonen har vel en lovhjemmel til å få det hele 🙂 Interessant om noen fant ut hvem det var og hva de skulle bruke det til.
  11. Dette produktet forsøker å løse et problem som nok ikke er så stort for folk flest. Logitech MX holder i flere måneder når den er fulladet. og man får gjerne 3+ timer bruk med ett minutt lading. Anmeldelsen peker på flere negative ting som legacy porter, manglende funksjonalitet, buggete programvare, en pris på 1800,- og et teknisk mareritt på flere timer. Det er ikke helt tydelig fra artikkelteksten hvorfor dette er 9 av 10 mulige.
  12. Det er vel fullt mulig å si om den type innsyn har skjedd, men kan bli forhindret fra å varsle den det gjelder. (F.eks. gi en terrorist-organisasjon en liten heads-up om at de kanskje må bytte kommunikasjonskanal). Et utsagn fra en leverandør alene vil ikke nødvendigvis overbevise iht. danske retningslinjene for amerikanske skytjenester, men det den brede offentlige kunngjøringen at ingen innsyn har skjedd i Google Analytics har gått ubestridt og det skal jo litt til. Danmark har spesielt vurdert klausuler som ligger i AWS og dette er regnet som en overføring: https://www.datatilsynet.dk/presse-og-nyheder/nyhedsarkiv/2022/apr/staar-det-i-databehandleraftalen-er-det-ikke-utilsigtet Mange har støttet seg til risikovurderinger etter den franske dommen som nevnt i artikkelen. De store aktørene har retningslinjer for å bestride, men i en sak i Østerrike tok til orde for at alt slikt var irrelevant, i den saken handlet det om avtale direkte med et amerikansk selskap og ikke et datterselskap i EU.
×
×
  • Opprett ny...