Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

PCen starter, men gir ikke bilde


Anbefalte innlegg

jeg begynner med spec på maskina:
hovedkort: gigabyte x79 ud3 (ingen intern grafikk)
cpu: en eller annen Xeon
gpu: evga gtx 1080
psu: corsair TX750

tidligere i dag gikk jeg fra maskina i 5 minutter. Når jeg kom tilbake var begge skjermene svarte. Maskina hadde ikke kræsjet. Jeg trykket på power-knappen og den avsluttet windows og skrudde seg av normalt.

Jeg har prøvd å ta ut skjermkortet og sette det inn igjen - alt virker normalt bortsett fra at bildet mangler. Den starter og har normal harddisk-aktivitet til windows er lastet. Kan fortsatt skru den av og maskina går ut av windows og skrur seg av kontrollert.

jeg har prøvd en annen PCI express slot, fortsatt samme problem. Jeg har to skjermer så problemet er ikke at skjermen er ødelagt - jeg burde hatt bilde på én av dem. Så jeg prøvde et annet skjermkort - fortsatt samme problem.

Jeg har altså ikke bilde i det hele tatt - ikke i bios heller.

Så da lurer jeg på hva som egentlig har gått galt her - to forskjellige skjermkort, to skjermer, to PCI express slots - fortsatt ikke bilde, men maskinen starter og ser ut til å fungere normalt ellers.

At maskina ellers fungerer utelukker vel ram og CPU? At to skjermer skal dø nøyaktig samtidig er veldig usannsynlig. At et skjermkort kan ha dødd - greit, men at det andre (som virket sist jeg brukte det) plutselig er like dødt, den kjøper jeg ikke.

Så kan PCI express-bussen ha gått ned for telling? Nå er jeg ikke helt sikker men jeg ser for meg at SATA er koblet på den bussen? I såfall nei... For windows starter fortsatt som normalt og SSDene er koblet via sata som går gjennom pci express.

Så hva kan ha skjedd her?

Endret av amelbye
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+6132

Har du to RAM-brikker så ta ut begge og sett den ene inn og ut et par ganger, evt gni alle kontaktene på minnebrikkene med en tørr mikrofiberklut evt gi kontaktene et lite strøk med 5-56 og bytt om sokler, evt sett inn bare en brikke og evt bytt om. Feil på minnebrikker eller dårlig kontakt kan gi svart skjerm.

Lenke til kommentar

Ja, dårlig minne kan gi svart skjerm, men ikke samtidig som at maskina ellers fungerer og går inn i windows uten problem?? Jeg tror ikke det er mulig?


Jeg kom over et diagram over chipsetet og fant at PCI express er koblet direkte på CPU, mens "alt annet" er koblet via chipset, ikke via PCI express. Jeg mistenker dårlig kontakt på noen pinnner på prosessoren og kommer til å gi den en rens i kveld. Enten det ellers tror jeg hovedkortet har mistet PCI express dessverre...

Jeg har forøvrig også testet skjermene - de virker.

Endret av amelbye
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
  • 2 uker senere...

det viste seg at maskinen var litt humørsyk. skjermkort nr1 var dødt, skjermkort nr2 ville den ikke ha. Jeg prøvde begge skjermkortene i en annen maskin og verifisert at kort1 var dødt og kort 2 virker. Når jeg deretter satt skjermkort 2 tilbake i maskina fikk jeg bilde. Hvorfor jeg ikke fikk bilde samme hvilken PCI express port det sto i - det er ikke godt å si, men det løste seg. Kjøpte nytt skjermkort og ting har fungert fint siden.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...