Gå til innhold

Tysklands visekansler ber om mer gass fra Norge [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Konsekvenser av politisk uforstand.er tunge å bære og kaster lagne skygger i lang tid. for fremtidige generasjoner

Det har vært et ønske i den vestlige verden at gass og energibehovet i Europa ikke skulle monopliseres så man ble avhengig av en kilde.

Tredeling ble brukt som målestokk, Russland en tredjedel, Nordsjøen en tredjedel og Nordafrika Algeri og Libya en tredjede.

USA har vært en pådriver for dette av sikkerhetshensyn helt siden Norge ble Oljenasjon på 1970 tallet.

Ny krefter kom til i Tyskland og gjorde seg av hengig av Russland for gass og stanset Atom kraften.

Fullstendig mislykket., utrolig uforklarlig , dumt og forbausende aderd av Europas største industrinasjon og økonomi

Nå løper Visekansleren rundt i panikk med hatten i hånden for å sikre energi og unngå oppstart av kullkraftverk for strøm, men Tyskland har oppvarming basert på gass og er avhengig av gassnettet for lokal didtribusjon til befolkningen

Vindkraften er ustabil i tid og krever i tillegg regulerbar kraft i transportnettet som ballansekraft...Ukrainas nylige inntreden i nettet har neppe bidratt til bedre stabillisering av nettet.

Ingen enkel oppgave i dag,, lite ledig gass i markedet annet enn LNG som krever både skipstransport og terminaler for mottak..

Som om ikke dette var nok løper også det nyutmeldte UK Brexit , fargerike Boris rundt i den arabiske sfære i samme ærend....

Nå gjelder det at Norge går kritisk gjennom hva vår verdifulle vannkraft skal brukes til og ikke selge kraften til industri basert på billig kraft med marginal fortjeneste potensiale og evne til å bære høye kraftpriser uten subsidier...

En sanering her vil måtte finne sted, likelkedesmp Norge avstå fra fristelsen om alternative kraftslukende energi prosjekter som øker energibehovet uten å gi økt tilfang av energi som f. eks Hydrogen som luksus drivstoff..

Klimasaken må underkastes kost nytte vurderinger og ikke baseres posering med dyre CO2 prosjekter uten nevneverdig klimagevinst.Pengene må brukes der gevinsten for klima/CO2 reduksjon er størst uavhengig av landegrenser..

F.eks Elektrifisering av Nordsjøen.

Erstatning av energiinnholdet i vår gassproduksjon tilsvar ca 130.000 vindmøller.

Her gjelder det å sette komma riktig og holde hodet kaldt.t så landet må ikke skjemmes ut med en skog av vindmøller på land..

Høyres entusiasme fort vondmøller på land er ikke en ønsket utvikling.

Det beste må ikke bli det goids fiende.. .

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Nå har vel norsk gassproduksjon gått for fullt siden i fjor høst, så den økningen man snakker om skal visst sikres ved å utsette periodisk vedlikehold/ettersyn. Så håper man å få opp Melkøya LNG, som er nede  på grunn av dårlig ettersyn/vedlikehold. De skL altså bety sikker forsyning..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...