Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tror svaret er veldig enkelt. I et vestlig orientert land er det veldig vanskelig for en liten gruppe å tilrive seg all makt. Dette er oligarkene og putin naturligvis ikke interessert i.

At Russland er kristent har lite betydning all den tid de kristne lederne i landet tilsynelatende ukritisk støtter eliten.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...
Jyn/yang skrev (På 4.3.2022 den 19.01):

Det er også verdt å nevne at Russland er et kristent land og er gennerelt ganske lik oss

Tro det er noe av grunnen. Slik jeg har forstått det, er Puin og Ungarns Orban veldig enige, om at vesten er for liberalt. Det er fullt av moralsk forfall, sexuell frigjøring og alskens utskeielser. De vil kjempe for at mer tradisjonelle verdier skal holdes i hevd. Noe sånt.
Derfor vil de ikke at mediene skal ha frie tøyer osv.
Et stykke på vei følger jeg dem der, ser også at der er en tendens til forfall i vesten sånn sett. Men er ikke enig i virkemidlene, som går på undertrykking og nedbygging av demokratiet. Tror mer på opplysning og bedre forstand blant allmennheten. 
Utdanning er et viktig stikkord, men det aller viktigste man burde sette søkelys på, er ynglekarusellen. Befolkningsveksten (globalt) må stanses og fås ned, samt at det gjøres mye mer med å få bukt med aldring, slik at mennesker kan leve flere ganger så lenge, som gjør at vi får en visere befolkning med mer livserfaring, som har mer de skulle sagt.

Lenke til kommentar

Jeg har fundert over dette flere ganger. Russland kunne godt vært venn med Vesten, til og med medlem av NATO.

Det ser ut som at Putin er uenig i mye av det Vesten gjør, f.eks Libya og Syria. Men når det gjelder Syria er det kanskje like mye at Russland ønsker en alliert i regionen, det er ikke sikkert at Putin liker Assad veldig godt. Men de trenger hverandre.

Vesten kan også klandres, vi har gjort store feil og kan med rette kalles en aggressor. Vi har bombet diktatorer i den tro at det ville føre til fred og demokrati. Hvorfor i all verden skulle noen ønske å bli vår venn dersom de ikke har mye å tjene på det?

 

Putin er kanskje også rett og slett interessert i å ha Vesten som motstander. Kanskje han trenger en ytre fiende. Jeg leser at han mener det var en feil å oppløse Sovjetunionen og da ønsker han kanskje en ny union. Men tror han dette er realistisk nok til å prøve? Kanskje han ville prøvd hvis han fikk en tufs til å styre Ukraina slik som i Hviterussland.

Putin ser ut til å ønske mest mulig makt og en måte å oppnå det på er å kue nabolandene til å bli vasallstater. Dersom han klarer å skape en ny union vil han øke sin regionale makt betydelig, men han har feilvurdert hvor mye det koster. Han har allerede kontroll over Krim og strategisk er vel øvrige områder av Ukraina av begrenset betydning.

Kanskje Putin ønsker å bli en tsarlignende leder, kanskje han er litt gal eller litt senil. Det er så mange teorier, den siste jeg hørte (via NRK) var at Putin kanskje blir skjermet for deler av virkeligheten og dermed tar avgjørelser på sviktende grunnlag. Uansett årsak ser han ut som en leder med svekket dømmekraft og er ekstremt farlig. Jeltsin var bedre selv når han ikke visste hvilket land han hadde ankommet.

 

Putin ser ikke ut til å ønske å være en del av Vesten, og selv om han skulle ønske det ville det vært uforenlig med hans handlinger.

 

Lenke til kommentar

Det er mange ting Putin ønsker, i det store bildet så ønsker Putin et nytt Sovjet uten sovjet statene, med andre ord et større Russland, men ingen union. Han tror på størrelsen av det gamle sovjet, men han tror ikke på unionen. Han er rett og slett en ekspansjonist, han ønsker å utvide Russlands territorium fordi (Som alltid) da får de tilgang til mer naturressurser og de får bedre militære strategier å velge mellom. Putin vet at Russland er unik i verden, og for å overleve så behøver de enda mer territorium til tross for at de har så mye fra før, det største landet i verden.

Det andre Putin ønsker er å koble fastlandet med crimea, og da er han nødt til å stjele mer land fra Ukraina.

Det tredje Putin ønsker er som han selv sa, fjerne nazistene som er i landet, for å skape en fremtid for Ukraine som er mer i tråd med Russisk kultur, for å unngå kultursjokk på grensene.

Det fjerde Putin ønsker er å søke og eliminere vestlige våpen som er i Ukraina som har bygget seg opp over mange år, Ukraina har jo mottatt masse trening og masse våpen fra vesten over lengre tid, og han ønsker å ødelegge dette.

Det femte Putin ønsker er å forhindre Ukraina å bli medlem av Nato og ved å destabilisere landet vil det bli mindre aktuelt og mindre attraktivt for nato landene å ta inn Ukraina som medlem. Men det er også en veldig klar beskjed til vesten "Dette vil vi ikke ha noe av" og en militær invasjon er den sterkeste beskjeden man kan lage, "Ikke gjør dette flere ganger, nå vet dere hvordan vi løser slike problemer"

Det sjette Putin ønsker er å la verden vite at Russland har sterkt behov for demilitarisering på grensene sine, de tolererer ingen form for militær makt ved sin side, det er en veldig rar måte å tenke på hvis vi ser på det med vestlige øyne fordi vi er vant til å ha militære makter ved grensene, men Russland er annerledes, de vil ikke ha militær oppbygging på grensene sine.

Det syvende Putin ønsker er å skade Ukrainas økonomi.

Det åttende Putin ønsker er å tvinge Europa til å ruste opp militært, noe han lyktes med da Tyskland økte militærbudsjettet med 100 milliarder Euro så fikk han det som han ville, når Europa må bruke mer penger på militæret så blir Russerne mer teknologisk fokusert og interessert og det hjelper teknologien til Russland at de skyver andre nasjoner til å ruste opp, i tillegg så hjelper det Putin fordi han styrer primært ved hjelp av militæret, det er hans styremåte, jo flere som styrer slik jo bedre for han.

Det åttende Putin ønsker er å teste ut sitt militære og nå fikk han sjansen til å utføre en "større test" for å avsløre feil i tenkningen, strategier, metoder, utstyr, personell og logistikken deres.

Det niende Putin ønsker er å destabilisere verden for å forhindre "intern forråtnelse" av ideologien hans og tenkemåten hans. Militært misbruk løses ved hjelp av nettopp militæret, og problemet blir til løsningen. Dette sprer seg langt utover grensene, det sprer seg til hele verden.

 

Endret av GodSannhet
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...