Gå til innhold

Flere får fri rettshjelp, endelig


Gjest Slettet+6132

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+6132
  • Flere kan motta fri rettshjelp. Endringen i forskrift om fri rettshjelp innebærer at inntektsgrensene for enslige økes fra 246.000 kroner til 320.000 og for par fra 369.000 kroner til 490.000.
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Med en 25% egenandel for alle som tjener over 100 000 kr i året, vil det egentlig være 75% rettshjelp og ikke fri rettshjelp. Men bedre enn ingenting. Når advokater tar 3000 kr timen og 500 kr bare for å åpne og svare på en epost, skal det godt gjøres at de som faller utenfor fri rettshjelpordningen, som er alle med en medianinntekt eller høyere, har råd til en lengre runde i retten. 

Lenke til kommentar

Fri rettshjelp er en elendig ordning. Det burde vært endret til å vektes etter inntekt, slik at parene er mer økonomisk sidestilt. 

Slik det er i dag, så har lavtlønte omtrent uendelig makt mot normallønte, ettersom de kan traversere enhver sak ved å sende utallige brev helt gratis som motparten må betale 6000+ pr brev for å lese, tolke og besvare. 

På samme måte vil de rike 20'000'000+ kunne pumpe på med lange vanskelige brev, som det rett og slett blir for dyrt for normallønte å besvare. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...