Gå til innhold

212CD skal kunne navigere neddykket i ukevis: Har valgt sensorer til nye ubåter


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Mer penger til dette prosjektet ødelegger vel for satsing på andre behov. På den annen side så har vi vel lært at en båt er i bruk, en annen til reparasjon og en tredje blir delelager. Den fjerde kommer nok til å gå for full fart inn i en bergknaus fordi de trodde det var en oljetanker.

  • Liker 8
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Håper ikke Norge her tar seg vann over hodet; og at vi får galloperende utgiftsøkninger både i drift og vedlikeholdskostnader etterhvert som prosjektet strider frem... slik som med F-36 hvor timeprisen var estimert 110 000 og hvor en høring i Senatet konkluderte med 400 000. (Til sammenlikning koster F-16 ca 35 000 og Grippen 28 000).

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ja da er å vente med å se hva de gamle ubåtene blir av med.

F-16 selges nå på billigsalg til privat aktør i USA og de gamle Herkules flyene var stasjonerte i ørkenen i USA i 10 - 12 år før alle var solgt for next to nothing om jeg minnes rett........

Det er troligen en røvestad som trenger litt brukte ubåta ...... kjekt å ha faktor bestemmer.

Lenke til kommentar

Då får egentlig ikke mer for militært material, da de er så spesialisert in mot en oppgave at de kan ikke brukes til noe annet. Og vanligvis er det meste av teknologi (sensitiv) fjernet. Så det man betaler for er skroget og godt innkjørte/slitte motorer. Resten må man utstyre selv.

Det å kjøpe militært utstyr er ikke det samme som å kjøpe et hus. Skrog og godt brukte motorer er billig. Det er den teknologien og våpensystemene som man har oppi skipene, som koster penger.

Forsvaret gikk aldri ut med prisen for F16. Herkules flyene gikk billig, da selv om de var betydelig oppgradert (skrog) så var de veldig utslit, med motorer som trengte å bli overhalt. så her betaler du hovedsakelig for metal-pris. Australia kjøpte dem og bygde dem om som brannfly, men de måtte oppgradere skroget og vingene kraftig, og kostnaden av det var langt høyere en hva flyene kostet

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...