Gå til innhold

Kjøpe stillegående stasjonær gaming-PC


Celestrian

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg er på utkikk etter en stillegående gaming-PC, men er ikke helt sikker på nøyaktig hva jeg skal gå etter. Jeg ser at Komplett har et noen Super Silent utgaver (selv om kabinettet de bruker ikke er på lager akkurat nå). Men jeg tenker kanskje det finnes andre alternativer der ute også? Jeg er nok ikke ute etter å bygge selv, det har jeg ikke gjort på 20 år... 

Jeg ser at både Sharkgaming og Greencom skryter av å ha stillegående PC-er, men jeg vet ikke om de faktisk er stille selv om de har 4 vifter som default?

I utgangspunktet tenkte jeg å bruke rundt 15k, men kan strekke meg opp mot 20k om den virkelig er stille, men kraftig.

Det kan hende at jeg også venter et år til prisene på skjermkort blir litt mer fornuftige, men jeg får se... Solgte akkurat en ferdigbygd greie fra Medion som var om en jetmotor, og det ble for slitsomt... Men moro om jeg vet litt mer hva jeg bør se etter når jeg skal få den så stille som mulig. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vannkjøling er mest stillegående. Eller så investerer du i en ordentlig prosessorkjøler, lydnivået står spesifisert på kjøleren. Stock kjølere til Ryzen støyer en god del.

Ser også at Komplett har disse super silent maskinene mens andre maskiner som ikke er markedsført som silent har samme specs utover annet kort. Hvor det står oppgitt at "silent maskiner" inkluderer støyreduksjon, uten noen info om akkurat hva. I beste fall har de lekt seg litt med innstillingene & erstattet kabinett vifter?

Lenke til kommentar

Jeg tror slike vanlige pc'er er forholdsvis stillegående. Varierer selvfølgelig litt med cpu-kjøler, grafikkort, kabinett-vifter og hvilket kabinett. En kan også tune ned litt strømforbruket (og ytelse) på skjermkort om det bråker. Om en velger et svakere grafikkort så er det ofte mindre bråk.

Her er noen kraftige maskiner som ser ok ut:

Komplett i160 Epic Gaming PC - Komplett Epic Gaming PC - Komplett.no

Max Bite Bloodlust Gaming-PC | Stasjonær Computer (sharkgaming.no)

Greencom IMMORTAL iX79Z7 - RTX 3060 TI | i7 | 32GB | Greencom.no | Black Friday | High-End Gaming | Kraftige Gaming PCer

Men klart om du velger Kompletts Super Silent med Fractal Design Define 7 kabinett så er det sikkert enda mindre støy, da kabinettet er støyisolert.

Lenke til kommentar

DDR5 har jeg ikke sett noe på. Og tenker vel også at det ikke er så stor forskjell. Når deg gjelder skjermkort så vil jeg tro det er best å kjøpe PC med den GPU en vil ha da det ser ut som det vil være vanskelig og dyrt å kjøpe skjermkort i lang tid fremover. Jeg ville i hvertfall tenke at når jeg kjøper en PC at det er for minst 5 år fremover uten å endre CPU og skjermkort.

Lenke til kommentar

Ser ut til at DDR5 er en del raskere, men det koster vel foreløpig flesk. Og det er vel bare Intels nyeste som støtter det foreløpig. Så det blir vel fort dyrt det også...

Ja, har ikke lyst til å bytte ting snart. Bare litt kjedelig om GPU kommer til normal pris, som kanskje er halvparten av nå? Om allerede et år...

 

Og da er kanskje ddr5-greiene rimeligere også. 😁

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
On 11/28/2021 at 5:57 PM, Svein M said:

DDR5 har jeg ikke sett noe på. Og tenker vel også at det ikke er så stor forskjell. Når deg gjelder skjermkort så vil jeg tro det er best å kjøpe PC med den GPU en vil ha da det ser ut som det vil være vanskelig og dyrt å kjøpe skjermkort i lang tid fremover. Jeg ville i hvertfall tenke at når jeg kjøper en PC at det er for minst 5 år fremover uten å endre CPU og skjermkort.

Godt råd. Jeg oppgraderte min GPU for ett år siden til Palit GeForce GTX 1660 SUPER StormX for 3000,- NOK, men idag er det ikke å få kjøpt separat, og alternativene koster ihvertfall dobbelt så mye, om ikke mer.  Men samme kort fås som del av ferdigbygd PC.

Lenke til kommentar

Hva er budsjettet på?

Det er et stort problem å få tak i GPU til en rimelig pris, men for å få resten stille bør du legge penger i PSU (en som er passiv ved lav load som f.eks. Corsair AX-serien var, det er en del slike), en god luftkjøler (F.eks. Noctua, vil si det er bedre enn vannkjøling på mange måter) og en M2 SSD. Dette skal være nok til at PC kan kjøres mer eller mindre 100% lydløst idle. Hvor mye man må kjøle ned når man spiller et nytt spill på Ultra og slikt kommer an på hvilket skjermkort man har, men akkurat når man spiller så går det jo greit med litt viftestøy. I alle fall tenker jeg slik.

Jeg kjøpte en ferdigbygget PC på Power og fikk 20% rabatt på den, med RTX 3080 og Ryzen 5800X. Første gang jeg har kjøpt noe slikt (og sikkert siste) men med de prisene det var på skjermkort da ble resten av PC'en nesten gratis. De har 20% om du betaler med DNB en gang i blant...

ASUS ROG STRIX GA35 G35DX-NR090T STASJONÆR PC - Power.no

Det jeg kjøpte var denne for 20k en gang, PSU bråker litt og virker dårlig (grei nok) og AIO er kjipt selv om mange synes det ser "kult ut" og dustete kabinett, men etter å ha justert ned viftene og slikt er den helt ok. Hovedkort er veldig bra og en slags kopi av et av deres dyreste med x570. Resten av komponentene er "standard". RTX 3080 Tuf som fortsatt er bra.

Det kan fort være at en hel PC på tilbud nå blir billigere enn å bygge selv, i alle fall om du får 20% rabatt på toppen. Vi er i rare tider.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...