Jump to content
Guest f0769...956

Familiegjenforeningsknipe

Recommended Posts

Guest f0769...956

Hei jurister,

jeg og min kone er i en vanskelig situasjon ang. familiegjenforening. Vi har brukt:

https://www.udi.no/en/important-messages/boyfriendgirlfriend-visits-from-abroad/

for å kunne møtes i Norge under epidemien. Uheldigvis er en av kravene at vi må ha fysisk møttes før. Det har vi ikke, og hvis man sjekker passene våre ser det både og ut om vi i kunne ha møttes. Jeg måtte i såfall ha vært på ferie i et annet europeisk land i en måned på en tilbaketur fra en business reise. Familiegjenforeningssøknaden krever en hel mengde med informasjon inkludert når vi møttes første gang fysisk, og en kopi av alle sider på begge pass. Vi har giftet oss og vi ønsker å bo sammen, gjerne i Norge. Min kone er meget velutdannet fra et sentral-amerikansk land.

Mine tanker rundt dette er at UDI vil ha ett dokument på min kone i sine arkiver, og det er girlfriend visa som vi fikk. De skriver den så ut som plakat og henger den på veggen mens de jobber med søknaden. Det er dumt, fordi den krever at vi har møttes fysisk før hun reiste til Norge. Vi ønsker å være ærlige om at vi møttes for første gang i Norge under epidemien, og at vi er dypt forelsket på søknaden som teller - altså familiegjenforeningssøknaden.

Hvilke steg videre burde vi foreta oss? Slik det er nå kan vi reise til hverandre hver 3. måned pga 180-dagers regelen. Jeg har permanent hjemmekontor og klarer den biten, men det hadde vært fint hvis vi ikke hadde satt oss i denne knipa.

Tusen takk for at du leste posten min. Si gjerne fra hvis det er noe mere informasjon du ville hatt.

 

Anonymous poster hash: f0769...956

Share this post


Link to post

Disse reglene er der av en grunn, og det er best å forholde seg til dem. 

Så vidt meg bekjent så gjelder ikke vilkårene i linken over om hun er fra et sentralamerikansk land?

 

Share this post


Link to post
Guest f0769...956

Hei. Joda hun har vanligvis rett vei inn til Norge i 3mnd. Fra 26. November trengs ikke girlfriend visa lenger. Vi måtte sende pass for søknaden. 

Anonymous poster hash: f0769...956

Share this post


Link to post

Når det stilles spørsmål rundt fysisk møte mv. i søknadspapirene handler dette om at utlendingsmyndighetene skal kontrollere om forholdet er et reelt ekteskap eller et omgåelsesekteskap. 

Ulempen her er at selv om man fyller vilkårene i loven for å få oppholdstillatelse, innebærer vandelskravet i utlendingsloven § 59 at en tillatelse kan avslås selv om man fyller alle vilkårene dersom utlendingen (tidligere) har gitt feil eller misvisende opplysninger (utl. § 66 første ledd bokstav a). 

Det finnes derfor to mulige fremgangsmåter. Legge seg flat nå, komme med alle relevante opplysninger, og anføre at det ikke vil være forholdsmessig å la denne feilen få konsekvenser for senere tillatelser; eller å lyve og satse på at det ikke oppdages. 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...