Gå til innhold

Alternative tastatur-oppsett


Anbefalte innlegg

Er det noen her som har erfaring med andre tastaturoppsett enn QWERTY, som f.eks. Dvorak eller Colemak? Selv har jeg benyttet QWERTY i ganske mange år, men prøver nå å lære meg Colemak (ikke egentlig noe behov for det, men lyst til å se om det kan gjøre skriving på tastatur mer komfortabelt). Hittil er vel erfaringen at opplæringen er en meget frustrerende prosess... har etter ca 6,5t med øvinger over er drøy uke (keybr.com) nådd 25-30 wpm.

Synes enkelte taster har fått en dårlig kombinasjon med Colemak (f.eks kombinasjonen G og J, som ikke er uvanlig når man skriver norsk).

Hadde vært interessant å se folks erfaringer med dette; gjerne både opplæringsprosess og erfaringer etter at man har tatt det nye tastaturoppsettet i bruk. Også interessant å vite om man valgte å gå tilbake til QWERTY.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Jeg tipper at du finner omtrent ingen som bruker noe annet enn qwerty - unntaket er de som har bygd sitt eget tastatur med en eller annen sær layout (og 4-5 forskjellige skift-taster, som endrer hva hver tast gjør i det aktive "laget"). Årsaken er selvfølgelig at alle har lært qwerty, og at det er vanskelig og tidkrevende og "avlære" det. I deler av verden hvor man bruker andre typer alfabet er det nok annerledes.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...