Gå til innhold

Byggingeniør - Automasjon? Jobb i olje og gass.


Danorb

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tenker du da som tilleggsutdanning eller noe helt nytt? Automasjon blir det stading mer av, også i O&G, men nytten av kombo med konstruksjonsteknikk er ikke helt åpenbar. Det er vel de fagfeltene som ligger lengst fra hverandre i bransjen, lite tverrfaglig jobbing mellom de to. Prosessteknologi vil vel ligge nærmere.

Endret av Gunnar Mo
Lenke til kommentar

Konstruksjonsteknikk er nok ikkje det som er mest relevant for ein jobb innafor olje og gass. Nokre jobbar vil det likevel kunne være som er aktuelle kanskje særleg innafor inspeksjon og vedlikehold av konstruksjonar.

Har du tenkt deg ut kva du vil jobbe med innan olje og gass, eller er det berre at du vil inn i den sektoren? Eg rekner med at du ikkje tenker å ta fagbrev som stillasbyggar for å bygge stillas i nordsjøen, eller fagbrev som reinhaldar for å kunne starte å vaske på ei plattform?

Fyrste steget bør uansett være å sikte deg inn mot bestemte stillingar, og deretter velger passande vidare eller etterutdanning, eventuelt heilt ny utdanning.
Ein anna strategi du kan gå for er å gjere deg tilgjengeleg for å prøve å få ein fot innafor bransjen uansett kva stilling det er snakk om eller kvar i landet arbeidsplassen er. Det er ikkje alltid utdanning åleine er nøkkelen for ein god jobb, ofte handlar det også om å ta dei sjangsane du får og vise at du har potensialet til å bli satsa på. Får du fyrst ein fot innafor og gir eit godt inntrykk så vil du ofte få tilbod om det du treng av ny kompetanse gjennom jobben.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...