Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Er det vanlig at grus/pukk faller ned fra et flat tak når det regner ?


Anbefalte innlegg

Hei! 

Vi var nylig flyttet inn i et hus med flat tak (egentlig lett skråtak, ca 10 grader) og balkong. Nå har det vært noen dager med ordentlig regnvær og da så jeg plutselig at det lå en del grus på balkongen (se bilde). Dette har åpenbart kommet ned fra taket. Taket er dekket med en lag med grus/pukk (usikker om det faktisk heter sånn), men jeg vet ikke hvorvidt dette bør sitte fast eller om det bare ligger løst. 
 

På forhånd takk :)

63B3CBB4-11EE-45F1-B40D-32F1D20EB931.jpeg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er nok meteorittnedslag 😆

Spøk til side, tipper at du har et tak tekket med shingel og det du ser er skifergranulat som har løsnet fra takbelegget (shingelen). Noe av dette granulatets oppgave er å beskytte det underliggende belegget bestående av spesialasfalt og en mineralfiberfilt/duk av  mot ultrafiolett stråling. Slitasje => Dårligere vannavvisende egenskaper = mulig lekkasje. Man bør helst sjekke taket (uansett type) vår og høst for å avdekke mulig begynnende skader.

Hvor gammelt et belegget som ligger på taket nå? Hvis det er relativt nytt, er det normalt at det ‘flasser’ litt. Takshingel på skråtak har gjerne en levetid på 30+ år, avhengig av naturlig slitasje (sol,vær&vind), fjerning av snø etc. samt kvalitet. Usikker på levetid på belegg på flate(re) tak.

Lenke til kommentar
Fromthemountain skrev (På 22.6.2021 den 20.50):

taket er 6 år gammelt , vet ikke om det regnes som relativt nytt?

Kan vel ikke sies å være ‘nytt’ lenger, nei så det som ikke satt godt nok fast fra produksjonen er  vel borte for lengst 🙃

Man må nesten få sjekket taket (visuelt) for å avdekke om det er noe som bør utbedres. Hvis det er partier hvor man ser at granulatet er (mer eller mindre) slitt bort, kan man kjøpe reparasjonskit med et slags lim og granulat som kan smøres på. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...