Gå til innhold

Gjør vi eller forsikringa jobben?


Anbefalte innlegg

Hei!

Vi har oppdaga et lekk rør på tomta vår. Prøvd å ordne det selv, men til slutt måtte vi bite i gresset. Det er over vårt kompetansenivå. De praktisk anlagte i sameiet har prøvd å ordne, også har jeg nå fått i oppgave å ta kontakt med forsikringsselskpet (husforsikring).

Naboee som ga meg oppgaven sa at jeg bare skulle si "lekk rør, dette må dere se på/ordne". Det er ikke jeg/vi som skal befare, leie inn folk, legge ut, også videre. Det er det forsikringa som skal gjøre. Det er jo derfor man har forsikring, sa de. 

Har nå fått en mail fra Frende, der det bla står at jeg skal fylle ut pristilbud for utbedring av skade, samt "kontonummer for overføring av eventuell erstatning". Det impliserer mao at det er vi som skal gjøre hele jobben og alle utleggene, og så, eventuelt, få erstatning i etterkant.

Hva er rett her? Skal vi gjøre alt, og forsikringa kanskje dekke, eller er det så enkelt som at de skal ta ansvar for hele prosessen - slik naboene mine mener?

På forhånd takk :) 

Endret av Bjarnemann
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei! 

Beklager sent svar. Mye med jobb. 

Takk for svar :) Av det jeg kan se, står det hverken eller i vilkåra.

Vi mener vi har grunn til å anta at det er et kommunalt rør. Men, overraskelse: kommunen vil selvsagt ikke vedkjenne seg det. Harstad har blant landets høyeste kommunale avgifter, og er ræva drevet. Så var det sagt. 

Uansett: vi har enkelt og greit starta å gjøre jobben selv. Enklere det, enn å utsette prosessen pga grining over at forsikringa ikke vil gjøre jobben for oss. En kollega kunne dessuten fortelle meg at han også gjorde jobben selv, etter lekk vannrør. Så kanskje er det faktisk et skille. 

Takk for svar! 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...