Gå til innhold

Logisk at permittering resulterer i restskatt?


Anbefalte innlegg

Jeg var 80% permittert i kanskje seks måneder i fjor, og tenkte egentlig at det ville resultere i skatt tilgode i år (har ingen faglig begrunnelse). Men det skjedde ikke. I stedet ble det tyve tusen i baksmell :nei: Jeg er ingen blåruss, og det er kanskje et åpenbart utfall for alt jeg vet. Alle tall fra årsoppgaver og den slags stemmer, så det er ikke noen feil på den måten i hvert fall. Er det logisk at det blir på den måten?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tja, som du skriver selv så var ikke det tatt ut i fra en faglig begrunnelse. Får du mindre i inntekt vil du også betale mindre i skatt, noe som igjen selvsagt vil påvirke hvor mye du får til gode. I tillegg har man hatt lavere rente som selvsagt kan ha hatt en betydning hvis du har regnet med et høyere rentefradrag. Som permittert vil du heller ikke ha rett til f.eks. pendlerfradrag hvis det har vært aktuelt tidligere år. Tabellkort og flere arbeidsgivere er også en kombinasjon som fort kan gi restskatt.

Litt vanskelig å si mer konkret hva det skyldes uten mer informasjon. 

Lenke til kommentar
4 minutes ago, KVTL said:

Som permittert vil du heller ikke ha rett til f.eks. pendlerfradrag hvis det har vært aktuelt tidligere år. Tabellkort og flere arbeidsgivere er også en kombinasjon som fort kan gi restskatt.

Jeg har en liten arbeidsgiver nr. 2, men det er bare 7k i inntekt, så det skulle vel ikke utgjøre nevneverdig? Pendling har aldri vært noe tema.

8 minutes ago, KVTL said:

 I tillegg har man hatt lavere rente som selvsagt kan ha hatt en betydning hvis du har regnet med et høyere rentefradrag.

Du tenker på at utlånsrenta generelt har vært lav? Jeg har bare rundt 600k i lån, og har vel aldri "regnet med" et visst rentefradrag, men det spiller sikkert en rolle oppi det hele.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...