Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Ny maskin, feil, clock_watchdog_timer


Anbefalte innlegg

Jeg har nettopp bygd meg en ny maskin.

Får blåskjerm/feilkode som i tittel pluss en annen like seriøs som jeg ikke husker.

Første problem oppsto under installasjon av os (W10). Under andre restart så kom det feilmelding om disk problem og maskinen skannet og reparerte SSD. Deretter så oppsto problemet med låst maskin og feilkode i tittel en rekke ganger ved installasjon av oppdateringer eller ved oppstart/restart. Til slutt så var det ikke mulig å få startet maskinen, den låste seg med feilkode i tittel under oppstart.

Å komme inn i Bios har aldri gitt problemer.

Deretter reinstallerte jeg os. Problemet fortsetter, enten under oppstart eller ved installasjon av programmer. Har siste bios. Har lastet ned Samsung NVMe driver. Alle andre drivere/systemdrivere er lagt inn av Windovs, bortsett fra AMD chipset driver som jeg oppdaterte manuelt for å fjerne ukjente enheter i enhetsbehandling.

Hele tiden, både før og etter Bios og andre driveroppdateringer jeg har gjort så oppstår problemet i liten grad når maskinen ikke brukes, å vase rundt på skrivebordet er ok, nettsurfing ser og ut til å være ok, diverse ytelsestester ser ut til å være ok, alle scanner med Samsung Magician gir feilfri SSD. Det er altså ved installeringer og påfølgende restarter at problemet er nærmest kronisk.

Jeg har lite deler å teste med, ingen DDR4 minnebrikke, kun steingammelt grafikkort som jeg ikke har prøvd å teste med ennå. Har heller ingen annen prosessor lett tilgjengelig. Og selvsagt ingen SSD av noe slag.

Hvor kan feilen mest sannsynlig være?

Jeg tenderer til å helle mot SSD

Eller kan det være prosessoren, eller inkompatibelt minne?

 

Asus Tuf Gaming x570-Plus (wifi)

Amd 3600 prosessor

Kingston 32GB 3200MHz DDR4 ECC CL22 DIMM 2Rx8 Micron E, en stk brikke

Samsung 970 Evo Plus NVMe 500GB

Seasonic strømforsyning

MSI GTX 1650

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Da har jeg kjøpt den billigste 120GB sata SSD'en jeg fant og reinstallert på den. Fortsatt problemer, en stk clock watchdog timeout under installasjon, deretter på nytt etter at pc startet opp W10 for første gang. Slo deretter av bryter på strømforsyning, gidder ikke mer, konkluderer fortsatt feil.

 

De andre kodene jeg har fått med opprinnelig NVMe var kernel security check failure og system service exception.

Jeg greide å lese to stk minnedumper i opprinnelig NVMe, de antydet lagringsdisk, men det ser ikke ut til å være det som er feil, hvis det ikke er mer enn to feiler da.

Det neste billige steget er å teste med en annen rambrikke, har bare ingen liggende.

Deretter HK og/eller CPU

Lenke til kommentar

@geir__hk

Når jeg har hadde fått startet maskinen så kunne jeg rote rundt i filutforsker eller surfe nettet, Youtube ol, uten at maskinen krasjer.

Men hvis jeg prøver å installere noe så blir det trøbbel og blåskjerm/krasj/heng nesten garantert. Det samme når jeg restarter maskinen, blåskjerm/krasj/heng.

Til slutt så greide jeg ikke å starte maskinen, blåskjerm/krasj/heng umiddelbart etter bios skjerm/i Windows oppstartbilde

Lenke til kommentar

Ok. Jeg ville ha forsøkt følgende for å finne litt svar:

  • Sjekk med hovedkortprodusent (bør finnes på hjemmesiden) om RAM-brikken er på godkjent-lista. Evt har enkelte nettbutikker utvalgstabell for RAM-brikker (benyttet du dette ved bestilling ?)
  • Sjekk RAM - dette bruker du Memtest til. Du kan finne den som en del av Ultimate Boot CD, og forsåvidt som oppstartalternativ på de aller fleste Linux-distroer.
Lenke til kommentar

Takk for forslag.

Når det gjelder kompatibilitet så har HK produsenten oppgitt akkurat ingen kompatible ECC brikker til dette HK. Men Asus oppgir at alle? sine 570 HK støtter ECC minne. Så de har rett og slett ikke testet med noen ECC brikke, for dette HK i allefall kan det virke som. Ryzen og ECC er jo tross alt passe uoffisielt. Men har bygd 4 stk andre Ryzen maskiner nylig hvor jeg brukte ECC, da 2x8GB, ikke 32GB brikke(r) som jeg har gjort her.

Jeg skal se på memtest i morgen eller lørdag. Kommer tilbake med svar da.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Update...

Da har jeg omsider fått testet mer. Testet med 1x8gb Corsair CMW16GX4M2C3200C16. Ingen forskjell.

Kundeservice Komplett mente det var ram og ba meg teste. Ram ser det ikke ut til å være.

Kan skjermkortet gi blåskjerm/krasj/frys under lasting av os? Eller står det mellom hk og cpu?

Lenke til kommentar

Kan vel heler ikke utelukke GPU med noe grad av sikkerhet dessverre. Tror ikke du kommer noen vei utenom å bytte hver komponent helt til ustabiliteten opphører.

Eller - nå leste jeg første posten en gang til, og hvis jeg gjetter/tolker det du skriver riktig, så kan det være et problem med varmgang.

Prøv følgende : Installer banchmark-programmet OCCT, og så følger du med hvordan temperaturene øker når systemet belastes.

Lenke til kommentar

@geir__hk

Det kan ikke være varmgang, cpuvifte går og vifte/cpu er rett montert. Skjermkortvifte går og. Deksler på kabinett er ikke montert. Kommer ikke så langt at jeg kan kjøre noen test nå. I begynnelsen så kunne jeg bruke maskinen en del, som surfe nettet i 10 min uten frys, men ikke nå lengre, den har blitt gradvis værre. Starter som oftest ikke lengre, og når den greier å laste os så fryser den i løpet av det første minuttet eller så. Umulig å installere noe som helst pga dette.

Lenke til kommentar
geir__hk skrev (15 minutter siden):

Hvordan har du kommet til den konklusjonen? Har du forsøkt å lese av temperaturer ?

Jeg VET at jeg har montert vifte riktig og med varmeledningspasta. Selvsagt, jeg kan ikke vite at temp sensor i cpu ikke er defekt og viser f.eks 70 grader varmere temperatur enn det er i virkeligheten. Men nå er pc uansett så ustabil at jeg tror jeg vil ha store problemer med å installere noe som helst program for å lese temperatur. Dessuten, hadde cpu vært varm og det var det som er problemet så skulle vifta gått for fullt, noe den ikke gjør.

Ved nærmere ettertanke, ser selvsagt cpu temp i bios, der ligger den helt normalt, 30ish grader eller noe sånt.

Lenke til kommentar
1 hour ago, SteinarN said:

Ved nærmere ettertanke, ser selvsagt cpu temp i bios, der ligger den helt normalt, 30ish grader eller noe sånt.

Det var liksom det jeg lurte på . . ;)

Hvis du kobler fra alle lagringsmedier og forsøker å boote opp en Linux distro live desktop? Oppleves systemet stabilt eller ustabilt?

Tips : For MX Linux følger det med benchmark-programvare. Du kunne jo ha testet dette og se om maskinen kommer gjennom på alle testene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
geir__hk skrev (5 timer siden):

Det var liksom det jeg lurte på . . ;)

Hvis du kobler fra alle lagringsmedier og forsøker å boote opp en Linux distro live desktop? Oppleves systemet stabilt eller ustabilt?

Tips : For MX Linux følger det med benchmark-programvare. Du kunne jo ha testet dette og se om maskinen kommer gjennom på alle testene.

Jeg skal teste med annet skjermkort først, deretter med Linux som du beskriver. Men det blir ikke før i morgen, tidligst.

Takk for alle forslag så langt :)

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Denne har ligget i dvale ei god stund nå....

Jeg bygde en annen ny pc nå nettopp til et kontor, da testet jeg med min 3600 etter at jeg først hadde installert os med ny 5600G, det ble akkurat samme feilen, knapt nok lastet os før blåskjerm. Med ny 5600G så installerte jeg os, programmer osv og ingen krasj eller andre problemer.

 

Så cpu går i retur til komplett som defekt.

Jeg har bestilt ny 5900X som jeg tror/håper skal løse problemet, hvis ikke hk også er defekt da.

Lenke til kommentar

Da har jeg montert ny 5900X cpu. Installert os på nytt + diverse programmer. Stresstestet litt med Aida64, nettsurfing osv. Ingen blåskjermer hittil, utrolig kjapp ifht det jeg har vært vant til.

 

Så det ser ut til at min 3600X faktisk var defekt ut av boksen. Vet ikke om jeg kunne ha skadet den med statisk elektrisitet eller noe...

Har fått godkjent retur til Komplett, så den går i posten nå.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...