Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Mannsgruppe og terapeut


Anbefalte innlegg

Hei folkens.

Jeg er en realtivt nyskilt herre på 40 år, som har vært (og er) deppa, fortvila og retningsløs. Etter at jeg kom meg litt på beina igjen begynte jeg en masse sjelesøking som har sendt meg innom terapi, MeyersBriggs typecasting, Guro og Guru og en hel masse andre greier. Men jeg har følt at jeg ikke helt finner svar på de tingene jeg føler ikke har fungert på årevis om noen gang - menneskelige relasjoner, jenter, jobb og sex.

Men så dumpa jeg over "no more mr. nice guy" av Dr. Robert Glover, og den har tikka så mange bokser at det vel egentlig er flaut. Jeg kjenner jeg har masse ny energi - noe jeg ikke har kjent på et par år egentlig - og har tenkt å forfølge dette litt grundigere.

Så spørsmålet er om noen har erfaring fra denne boka? Har noen vært hos en coach/terapeut som jobber etter prinsippene herifra? Finnes det en mannsgruppe på Østlandet, helst mellom Oslo og Gjøvik et sted man kunne få være med i?

Erfaringer settes stor pris på!

Endret av antiform
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei!

Selv om jeg ikke har lest boken (ennå), har jeg hørt nok intervjuer med Dr. Glover til at jeg tør å anbefale den til folk jeg føler trenger den.  

Dessverre tror jeg du skal leite lenge for å finne noen terapeuter/psykologer i Norge som jobber etter de prinsippene. Folk som titulerer seg med "coach", og kun det, ville jeg vært skeptisk til, da dette ikke er en beskyttet tittel og hvilken som helst noldus kan kalle seg for det. Men på nettet kan du helt sikkert finne noen i utlandet som både er sertifiserte terapeuter/psykologer og som har de prinsippene som en del av sin metode. Bl.a. ser jeg på Dr. Glovers egen nettside at det er en del som tilbys over nett. 

Ellers sies det at det å finne en psykolog/terapeut som passer for deg er litt som å deite; D.v.s du må finne noen du har god personlig kjemi med. Så dersom du først finner det, er det vel ingenting i veien for at du kan be vedkommende lese boken for å sette seg litt inn i det du tror vil fungere for deg. Psykologen/terapeuten din bør også være en mann, men det skjønner du sikkert allerede.

Når det gjelder nettverk for menn finnes det i Norge noe som heter MannsForum.no. Jeg kjenner ikke til dem noe mer enn at jeg har tatt en kikk på nettsidene deres, men det ser i hvert fall ut til at de er opptatt av problematikk som menn typisk råker ut for - enten det er av juridisk, politisk eller mellommenneskelig karakter. På nettsidene deres står det bl.a. å lese at:

Quote

Nyskilt og trenger et konstruktivt og inkluderende miljø?

Vi er her for deg! Her finner du et hyggelig og inkluderende miljø med støtte og forståelse, et levende miljø og masse engasjement for saken men også for hverandre. Et forum hvor man kan diskutere de tingene som omgangskretsen din sannsynligvis kvier seg for å involvere seg i.

Så du kan jo høre med dem om de evt. har noe du kan ta del i.

Ellers vil jeg også si at dersom de tingene jeg har nevnt her, angående psykologer og MannsForum viser seg å bli bomturer, er det allikevel helt essensielt for menns psykiske helse å ha et nettverk av andre menn å få være i fred med og utveksle tanker og ideer med. Og sånn sett er i hvert fall min erfaring at mannfolk generelt er temmelig åpensinnede og lydhøre vesener (i hvert fall når det ikke er kvinner til stede), så om du tenker å bygge deg et lite nettverk av mannlige venner du kan tilbringe litt tid med, tror jeg ikke du skal fokusere for mye på at de skal være veldig lik deg, ha lest de samme bøkene og ha de samme referansene som deg. Sånne ting kommer gjerne etter hvert når man blir bedre kjent, men utgangspunktet trenger ikke være noe mer enn at man har en hobby eller interesse til felles. Jeg vet ikke hvilke hobbyer og interesser du har sånn ellers, men det er i hvert fall verdt å tenke over om det er noe der som kan gi deg innpass i et miljø med andre menn. 

Det står forresten respekt av å bryte ut av et inngrodd Nice Guy - mønster, så den flauheten din over å kjenne seg igjen i det håper jeg bare er forbigående. For det er ikke noe å dvele med hva som var før når man først har startet prosessen med å skifte litt rundt på virkelighetsoppfatningen sin.

Endret av AntonMarkmus
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest 870a1...002

Jeg har savnet litt av det samme. En av forskjellene på USA og Norge er også at de i stor grad benytter terapeuter (som en ubeskyttet tittel) med varierende bakgrunn. I Norge benytter man hovedsaklig psykologer med de store utdanningskravene det medfører, og nettopp derfor er tilbudet så mye mindre.

Du har noen terapeuter "utenom" i Norge, men hver gang jeg har snust litt på dem har jeg blitt litt i tvil om hvordan man siler slike. Det er mye alternativt for å si det sånn.

Anonymous poster hash: 870a1...002

Lenke til kommentar

Personlighetstester og pick-up artistry er astrologi for menn. Lifecoaching og selvhjelp er en multimilliard-industri som alle drømmer om å gjøre innsteg i, så terskelen til innsteg ligger ofte på hvor store lovnader de gir, og hvor flinke de er til å manipulere deg til å tro på det de selger.

Finner du glede i dette så skal ikke jeg fortelle deg hva du skal gjøre og ikke, men om du begynner å leve livet ditt etter en cult of personality så kan lommeboka di fort gå varm.

Det er også en reell fare for at du kan bli satt på villspor og vil lide personlige konsekvenser for slike ting, slik som å ha en usunn tilnærming til kvinner gjennom f.eks. red pill bevegelsen, der kvinner er mer analogt med primitive dyr enn komplekse mennesker. Du har ikke lyst å være han på date som snakker om hvordan motparten er biologisk satt sammen som statussøkende, at det er paresesong, og der du langer ut om hvordan du er en alpha male.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Gjest 870a1...002

Vil bare presisere at Dr. Glover er langt unna det du beskriver, Gavekort. Jeg er selv av den mening at MBTI er svada uten vitenskapelig fundament og at red pill er toxic incel-sirkelrunk. Men boka "No More Mr. Nice Guy" (som har en litt misvisende tittel) handler om respekt både for seg selv og kvinner. Tittelen henspiller på tankemønsteret "Nice Guy" som mange er innom på veien til incels ("jeg er jo kjempesnill, hvorfor vil ingen jenter ha meg?") og ikke folk som _faktisk_ er nice guys (forskjellen er essensiell).

Anonymous poster hash: 870a1...002

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Jag har läst boken och jag har följt upp den både i levnadssätt och filosofi. 

Jag menar att boken är väldigt precis och kan nog passa in på många män. 

Jag har också varit i terapi som har hjälp mig en hel del. Jag upplever det lättare att leva sanningen när jag delar den med andra män. 
Otroligt spännande tema och jag mår väldigt mycket bättre. 
Och det gör även min kvinna!

/R

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...