Gå til innhold

Gaming pc, hjelp


Nyigamet1

Anbefalte innlegg

Hei,
Gutten i huset har spart lenge til gaming pc og har nå 12000 kr å bruke til det. Finnes det noen gode eller ok gaming PC-er (som ikke suger) til den prisen? Han spiller strategispill, Fortnite, minecraft.. Vi har sett litt på denne, hvordan er den?

https://www.komplett.no/product/1165540/gaming/gaming-pc/stasjonaer/acer-nitro-n50-610

Evt har dere noen andre gode tips? På forhånd takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Svært ofte i dag, ender man ikke opp med noe spesiell besparelse med å bygge selv. Den eventuelle besparelsen kan fort forsvinne om man skulle bli plaget med noe, der reklamasjon og support blir på individuelle komponenter i stedet for hele pc-en. Om man ikke kan peke på helt spesielle behov blir det sjeldent hensiktsmessig med det utvalget som finnes i dag, samt også antallet aktører som lager PC-er basert på helt standard komponenter. 

Standardkomponenter, samt "dimensjoneringen" på disse i forskjellige betydninger - er et element man kan merke seg. Det kan være sentralt for hvordan PC-en i framtiden kan oppgraderes. Ser jeg for guttungen her i huset, er utgangspunktet når det nå skal oppgraderes en ti år gammel PC - det har vært litt gradvis oppgraderinger underveis, men selv med en større oppgradering nå, kan fortsatt kabinett, strømforsyning (som riktignok gikk til h.... på et tidspunkt, men siden det var "helt standard" kunne jeg raskt og enkelt kjøpe en ny selv på den lokale Power-butikken), SSD benyttes videre. Grafikkortet har vært oppgradert flere ganger i årenes løp. Skal sies at dette i utgangspunktet var min i7-3960X-baserte PC, så dette var markedets aller kraftigste prosessor når den ble lansert og kostet i praksis like mye som en ellers "OK" pc, og er nok noe av forklaringen for at akkurat den biten av PC-en har kunne være i bruk så lenge som den har vært.

Komplett og Multicom blir aktører som kan levere PC-er som er bygget med helt standard komponenter. Flere av "merke-pc-ene" ellers har blitt mer standard etter hvert, men føler ofte at det på en del områder kan være valg løsninger som passer akkurat til hva som ble levert i utgangspunktet - eksempelvis i henhold til plassen for grafikkort, effekt på strømforsyning, tilgjengelig ledninger, antall minnesokler osv. Sett ut i fra oppgraderingsfleksibiltiet kan det være fordeler med disse PC-ene kontra "merkene", selv om man her i utgangpsunktet har relativt standard løsninger.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...