Gå til innhold

Boligeier med BSU i behold - investere i fond?


Gjest ee06c...667

Anbefalte innlegg

Gjest ee06c...667

Hei! 

Jeg har boliglån på 2,2mill og ubrukt BSU med 200k. Boliglånet er på 1,46% rente og BSU på 3,05% pr. d.d.

Ettersom boligeiere ikke mottar skattefradrag lengre antar jeg det vil lønne seg å bruke BSU-kontoen kjapt.

Spørsmålet er om jeg burde bruke denne til å cashe inn på huslånet med en gang eller sette den som trekkkonto til boliglån og i stedet investere månedlig overskudd i aksjefond. Noen som har synspunkter på dette?

Jeg har allerede en del fristilt kapital og har tjent 140k på fond de siste 18 månedene, men kan ikke regne med like god avkastning for fremtiden.

Anonymous poster hash: ee06c...667

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er i samme situasjon som deg, med omtrent samme rentebetingelser.

Setter man BSU-renten opp mot boligrenten, vil det lønne seg å la de stå på BSU fremfor å betale ned på boliglånet. BSU-renten er også over inflasjonen, så kjøpekraften er i det minste bevart.

Om du skal "cashe de ut" og tjene på det avhenger av når du trenger de pengene. Om 5-10 år? Kjør de inn i et fond! Planer om å kjøpe ny bolig om < 5 år, la de stå.

For min egen del skal jeg kjøpe ny bolig ila kort tid og lar pengene stå på BSU. Slik reglene er nå kan disse pengene telle som egenkapital uten å brukes, så lenge de står på BSU. Dermed får jeg BSU-renten på pengene. Alternativet er å betale ned på dagens boliglån for å øke lånesummen med tilsvarende, men da mister jeg differansen mellom boliglånsrenten og BSU-renten.

Endret av root
Lenke til kommentar

Så om jeg har forstått det rett så er egentlig spørsmål om du skal investere 200K i et beløp eller i spre det utover en lengre periode? Historisk sett er har det nesten alltid lønnet seg å skyte inn hele beløpet med engang. Så om du tåler en noe større risiko, men også potensielt en større avkastning så ville jeg gjort det.

Så lenge du har en god buffer, lav gjeldsgrad (<70%) på bolig og ingen planer om kjøpe dyrere bolig de neste 5-7 årene ville jeg satt alt inn på et innskudd. Om du virkelig må fordele for å sove bedre om natta ville jeg strukket meg til maks 6 innskudd fordelt over et halvt år.

Faktisk så hadde jeg tenkt å skyte inn 340K fra BSUen min inn i DNB Global Indeks, men grunnet samlivsbrudd trenger jeg pengene for å kjøpe ut samboer.

Og som root sier så er det ingenting feil med å la det stå med en rente på 3,05%. Fortsatt gode penger

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...