Jump to content
Sign in to follow this  
snapshooter

Kjøpe liten skogseiendom?

Recommended Posts

Sysler med tanken om å eie en liten teig midt inne i skogen til fritidsbruk (lek med barna, hente juletre, telte...), og kanskje sette opp en enkel liten gapahuk eller koie etterhvert. Forutsatt at jeg finner et passende sted med eier som er villig til å selge;

- Hvor vanskelig vil det være å skille ut som egen eiendom (fra en større skogseiendom), er det en komplisert og kostbar prosess?

- Vil det være lov, ev. hvor vanskelig å få tillatelse, til å sette opp en liten koie eller gapahuk (uten strøm/vann/avløp av noe slag)?

- Hva kan et par mål skog være verdt, om det ligger fint til utenom allfarvei men ikke alt for langt fra vei og vann? Ser fort for meg at prosess og kostnader vil være større enn selve verdien på eiendommen...

  • Like 1

Share this post


Link to post

Det spørs kva tomt du ser på. Det er ikkje gitt at alle tomter kan frådelast. Om tomta kan skillast ut så blir det gebyr til kommuna for å gjennomføre frådelinga og gjennomføring av oppmåling. Kva det kostar å få dette gjort kjem ann på kva kommune det er snakk om og kor mykje arbeid oppmålinga medfører.
Det er ikkje ein veldig komplisert prosess, og det koster frå nokre tusenlappar opp til eit par titusen.

Små enkle byggverk vil være unntatt søknadsplikt.

Prisen vil nok variere svært mykje alt etter som. Det som ofte kan få størst utslag i prisen er at med eigedomsretten så følger det med rettigheiter som grunneigaren har, alt frå skogsbruk, jakt/fiske-rett, og fallrett. Det at du eig ein liten flekk i eit større område kan være til hinder for at grunneigaren som eig alt rundt kan fritt kan benytte sine rettigheiter til f.eks. jakt eller skogsbruk.

 

Til ditt bruk vil kanskje ein festeavtale være meir hensiktsmessig, altså ein leigeavtale som gir deg omtrent same rettigheitene som om du var eigar i ei bestemt periode?

  • Innsiktsfullt 3

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...