Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Kjøpe liten skogseiendom?


snapshooter

Anbefalte innlegg

Sysler med tanken om å eie en liten teig midt inne i skogen til fritidsbruk (lek med barna, hente juletre, telte...), og kanskje sette opp en enkel liten gapahuk eller koie etterhvert. Forutsatt at jeg finner et passende sted med eier som er villig til å selge;

- Hvor vanskelig vil det være å skille ut som egen eiendom (fra en større skogseiendom), er det en komplisert og kostbar prosess?

- Vil det være lov, ev. hvor vanskelig å få tillatelse, til å sette opp en liten koie eller gapahuk (uten strøm/vann/avløp av noe slag)?

- Hva kan et par mål skog være verdt, om det ligger fint til utenom allfarvei men ikke alt for langt fra vei og vann? Ser fort for meg at prosess og kostnader vil være større enn selve verdien på eiendommen...

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det spørs kva tomt du ser på. Det er ikkje gitt at alle tomter kan frådelast. Om tomta kan skillast ut så blir det gebyr til kommuna for å gjennomføre frådelinga og gjennomføring av oppmåling. Kva det kostar å få dette gjort kjem ann på kva kommune det er snakk om og kor mykje arbeid oppmålinga medfører.
Det er ikkje ein veldig komplisert prosess, og det koster frå nokre tusenlappar opp til eit par titusen.

Små enkle byggverk vil være unntatt søknadsplikt.

Prisen vil nok variere svært mykje alt etter som. Det som ofte kan få størst utslag i prisen er at med eigedomsretten så følger det med rettigheiter som grunneigaren har, alt frå skogsbruk, jakt/fiske-rett, og fallrett. Det at du eig ein liten flekk i eit større område kan være til hinder for at grunneigaren som eig alt rundt kan fritt kan benytte sine rettigheiter til f.eks. jakt eller skogsbruk.

 

Til ditt bruk vil kanskje ein festeavtale være meir hensiktsmessig, altså ein leigeavtale som gir deg omtrent same rettigheitene som om du var eigar i ei bestemt periode?

  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...