Gå til innhold

Altibox wifi dårlig?


Trondz1

Anbefalte innlegg

Det kan godt hende at spørsmålet jeg lurer på står i en post her allerede, men jeg skjønner ikke alle disse ord og utrykk dere bruker så på forhånd prøv og forklar så lett som mulig.

Jeg har bod greit utpå landet i alle år og hatt telenor sin kobberledning med 10/1 linje, så når altibox banket på døra og tilbydde 500/500 var jeg i skyene, etter noen månder med venting kom det endelig noen og koblet opp utstyret inne, Men det jeg ikke hadde fått beskjed om var at rutern måtte stå i stua der tv dekoderen var, det kostet ekstra og flytte rutern inn til kontoret der jeg ville ha den. Jeg var ikke så interisert i og betale 1500kr for og flytte boksen 10m så jeg kjøpte meg en lang nettverkskabel og la opp fra ruter i stua og inn til min stasjonere pc. men så da skal kjærringa koble mobilen til wifi, og den nye rutern klarer jo så vidt og dekke halve huset med signaler, og vi har ikke noe giga hus, 150m2 på 1 flate, har aldri hatt problemer med det på det gamle systemet. så spørsmålet er om jeg kan koble den gamle rutern på den kabelen jeg la opp til min stasjonere pc og bruke den som ruter iseden?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja du kan det. Men det er noen ting du må sjekke først. 
 

har du tv flere steder i huset enn der altibox hjemmesentral står? Vist det kun er den plassen så setter du hjemmesentral i bromodus fra mine sider. Deretter kobler du din gamle router til LAN4 på hjemmesentral. Lan1-3 er til tv. Så da tar du fra lan1 til tv dekoder. 
 

den andre løsningen er å kjøpe deg en «ny» router. Vil anbefale et mesh system. Da har du en hovedenhet du kobler til hjemmesentral. Så utvidelser du wifi dekningen med å supplere med mesh punkter. Selges gjerne i 3 pakninger. Men undersøk at disse kan settes opp som aksesspunkter. Det du gjør da er å utvide et allerede eksisterende kablet nettverk som er i hjemmesentral fra før. 

Endret av Olstig
Lenke til kommentar
1 hour ago, Trondz1 said:

da prøver jeg denne 😛 

ARRIS TG2492

Hm. Så vidt jeg kan forstå er dette en Docsis-gateway (kombinert Docsis-modem og ruter), som vel ikke er det du brukte mot Telenor DSL. Så vidt jeg kan se har ikke denne en WAN-port, med mindre ikke en av portene på svitsjen kan konfigureres til å være en WAN-port? Virker som denne kanskje i Norge har vært levert av "Modum kabel-tv"?

Lenke til kommentar

Ja det kan du si. Men altibox kan ikke akkurat garantere for wifi dekning i hele huset 🙂 regner med du har god dekning når du sitter i stua ;)

men uansett, skal du ha god wifi så må du investere i en egen god router.. sånn er det med alle leverandører.

Altibox har også en grei avtale på de Google nest wifi. De belastes på faktura din enten ved rentefri nedbetaling eller full pris på neste faktura.  Kjøper du disse så vil du om forhåpentligvis ikke lenge til også kunne koble til en tv dekoder i mesh punktene også.. 

kjekt om du har en kjellerstue eller loftsstue du ønsker tv men ikke vil trekke kabel. Da setter du bare mesh punktet ved tv og kobler til. (Så lenge mesh punktet har forbindelse til hovedrouteren)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

En liten update, jeg fant ut at den hjemme sentralen jeg har fått installert (FMG) har en nyere modell (VMG) som skal ha bedre wifi vistnok. Jeg fikk en sånn VMG boks av en montør når han monterte hos naboen og sa jeg kunne bare bytte di om selv, men når jeg ser bak på boksene så er jo ikke fiber inngangen lik så jeg får ikke koblet til den nyeste boksen. 

Spørsmålet mitt er om jeg kan sette den gamle FMG boksen i bromodus og bruke kabelen jeg har fått lagt opp inn på kontoret og sette den nye VMG boksen på kontoret som er litt mere "sentralt" i huset?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...