Gå til innhold

IT-Studier / Har jeg valgt ritkig?


Anbefalte innlegg

I skrivende stund har jeg akkurat levert inn siste eksamen, for semesteret og kan (endelig!) ta juleferie! 
Jeg studerer IT  på Høyskolen Kristania(Bachelor) og er ferdig med første semester, men er fortsatt usikker på om jeg har truffet helt riktig og trives. Studiet innebærer en god del logiske og matematiske ting som binære tallsystemer og programmeringsspråk. Problemet er at jeg er flink til å prate for meg og ønsker en karriere innenfor digitalisering og prosjektledelse inenfor IT, men disse fagene trekker meg ekstremt mye ned på karakterer. Jeg leser og leser og forstår det bare ikke, medstudentene mine tar emnene mye lettere en meg og føler meg så sinnsykt uintelligent når jeg "drar" gruppa ned og ikke bidrar i særlig stor grad. Noe som også går ut over mestringsfølelsen osv osv... Er det bare meg som har tenkt sånn etter å ha begynt på IT-Studier? Andre med erfaringer lenger inn i et slikt studie?  Har jo tenkt at dette er sikkert karrierevalg mtp på jobbmuligheter osv men nå er jeg jammen ikke så sikker på det lenger.

 

Endret av galopperenemann
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om du ikke liker å programmere burde du nok tenke deg om dette er riktig for deg. Du har mange år foran deg med programmering hver dag.

Om det derimot er snakk om at du er interessert, men synes det er vanskelig, så er det bare øving som hjelper. Jeg tror de fleste som har gått IT-studier synes enkelte fag bare er møkk. Jeg synes selv de matematiske og "logiske" fagene var helt forferdelige og altfor abstrakte når jeg studerte, men jeg klarte meg likevel. 

Ta et semester til og se hvordan det går. Prøv å øv deg på litt programmering utenfor skolen og se om det går bedre.  

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Det blir jo vanskelig å si. Hvis du ønsker å jobbe med IT vil du gjerne måtte lære en del av disse tingene på et tidspunkt. Selv har jeg en master i økonomi (med 30stp i programmeringsfag) og har akkurat begynt å  jobbe i et IT-selskap. En stilling som prosjektleder er helt klart en tilgjengelig stilling for de med samme utdanning som meg i gitt selskap. Man føler seg selvfølgelig litt ubrukelig når store deler av hva selskapet driver med er helt uforståelig, men man lærer jo mye underveis. Så får man huske at man har lært noen nyttige ting gjennom egen utdanning som teknologene ikke har like god kontroll på som nyutdannet. 

Når det er sagt så er det helt normalt at man får en knekk første semester på høyere utdanning. Høsten er mørk og eksamenstiden kjip. Fagene er nye og nivået gjerne høyt. Det merkes sikkert spesielt i f.eks programmering hvor noen er helt ferske, mens andre har hatt det som hobby i 5-6år allerede. Det hjelper ikke akkurat at Covid-19 gjør at man får mindre av de tingene som gjør studietiden levelig. 

Hvis jeg var det ville jeg nok holdt ut til sommeren som et minimum. Det du lærer vil uansett være nyttig i en type karriere du forespeiler her. Er du heldig så løsner det litt. Det er jo så høy etterspørsel etter IT-folk om dagen at det er ikke sikkert du trenger toppkarakterer for å lande en ok jobb heller. Er det kjipt til sommeren kan du jo vurdere å hoppe over på et siv.øk-løp, f.eks.

Lenke til kommentar

Høres kanskje ut som et studie av denne typen hadde passet deg bedre: https://www.uio.no/studier/program/informatikk-ledelse/index.html

Eventuelt som de andre sier, se på økonomi. Hvis man jobber med egen IT-kompetanse ved siden av et økonomi og prøver å vinkle oppgaver / valgfag i den retningen så kan det være en like god vei (bedre?) inn mot Digitalisering / prosjektledelse.

Endret av ITOslo
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Quaric skrev (På 16.12.2020 den 19.47):

Jeg tror de fleste som har gått IT-studier synes enkelte fag bare er møkk.

I can relate. Selv syns jeg de mer samfunnsrettet fagene var spennende og det som omhandlet interaksjonsdesign, men de andre på studiet mitt syns det var dritkjedelig f.eks. 😅 Jeg syns farger og selve design og prototype biten er ganske artig, men de syns bare det er dritt, så vi er vel alle forskjellige hehe.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...