Gå til innhold

MSI K7T266pro2 eller Epox 8KHA+?


Anbefalte innlegg

Hvilket av disse er best? Har allerede bestilt et MSI kt266apro2 ,men jeg begynner og bli usikker. Jeg har alltid sett på MSI som en bedre hovedkort produsent enn Epox ,men det virker som om det har snudd seg.

 

Epox er noe raskere (ca 5%) ,men MSI har vel fortsatt noen av de mest stabile kortene på markedet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har selv bestilt MSI PRO-2 RU med raid og USB2.0 Leste nett en sammenlikning på Anandtec mellom de 3 nye KT266A kortene og et Amd 760 og et KT266. Her gjelder overklokking og det passet MSI kortet dårlig, er selv opptatt av stabilitet og ett kort for ei god stund framover - kjekt med USB2.0

Tester/omtale av MSI-kortet:http:///www.viahardware.com

http://www.amdworld.co.uk./k7t2661.html

sammenlikningen på Anandtec:

http:77www.anandtec.com/mb/showdoc.html?i=1547&p=6

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

er du ren og skjær ytelsesfrik, som skal ha de fåe prosentene høyere ytelse, eller skal overklokke fsb til over 164 mhz, er vel epox beste valget. liker du derimot max stabilitet, fancy løsninger, lettvint bios-oppdatering, muligheten til over 4 ide-enheter samt raid, usb2.0 osv, og tåler å gi slipp på de små prosentene ytelse, så er msi valget. Venter selv på et MSI K7T266 Pro2 RU fra pcmax . Forøvrig en diggbar butikk med super kundeservice som jeg kan anbefale til alle. Kjøpte et k7s5a (sis735) hovedkort der for noen uker siden, og da jeg snakket med de for å få hjelp med noen bios-greier, så fikk jeg tilbud om å bytte kort til msi sitt for bare prismellomlegget, samt at jeg ble advart mot noen feil som kunne oppstå på det k7s5a-hovedkortet. Dette tilbudet om bytte tok jeg selvsagt imot :smile:

 

mvh

 

_________________

Espen Thøring

 

"I´m sweet enough"

 

[ Denne Melding var redigert av: jerv på 2001-11-09 17:41 ]

Lenke til kommentar

Hmm, utifra hva jeg leste av den teksten, så ser jo shuttle ut som vinneren, ihvertfall når en ser på pris/ytelse og msi kortet ikke stort bedre enn et bra amd760 kort. Men i følge den siden, så burde jo epox'en være billigere enn MSI også, noe jeg ikke har sett på prisguiden her ihvertfall. Kan jo ha sammenheng med at det foreløpig er bare en webshop som har epox kortet.

btw. Er litt feil på den url'en du skrev, det er http://www.anandtech.com/mb/showdoc.html?i=1547 dersom noen hadde problemer med den.

Lenke til kommentar

Personlig skal jeg aldri ha Msi kort igjen. Kjøpte Ru kortet, og det var det mest grusomme kortet jeg har prøvd. ami bios er jo en forferdelig dårlig ting. uoversiktelig. Fikk aldri kortet til å fungere jeg. har hatt masse problemer. anbefaler å lese http://www.msi.com.tw/forum før du kjøper så ser du problemene de har. er ikke rent få heller. Så jeg hadde tenkt meg om to ganger. usb2.0? når ska du bruke det a? hvor mange usb 2.0 ting vil du få deg? msi kortet har også "billig" versjon av Raid kontroller. så tenk deg om, jeg sender mitt tilbake og har bestilt meg epox ifra multicom. Lei all denbe fancy skiten man aldri trenger(raid er kjekt da). bedre med et skikkelig kort som er enkelt og greit. Bare det å PRØVE å installere winxp er jo en artig artikkel for seg selv. er ifra step 1 til step 3 eller 4 tror jeg med måter å gjøre det på. så kos deg, hvis du har valgt kortet.

 

Mvh.

 

Åsmund Jørgensen

Lenke til kommentar

iceraven:

 

Etter noen mnd med AMI-BIOS sleit jeg litt med å bruke Award-BIOS igjen...smaken er som baken, egentlig så er begge rimelig oversiktlige og omtrent like logiske/ulogiske. Anyway, en BIOS venner du deg da fort til om du roter mye rundt i den og AMI er da ganske lik Award..

 

Når det gjelder USB 2.0 er dette en kjekk sak etter min mening. Etterhvert nå kommer jo eksterne USB-harddisker som faktisk har skikkelig ytelse, det samme gjelder brennere m.m. USB 2.0 blir virkelig en heftig konkurent til firewire og det ser også ut som om det blir standard etterhvert imotsetning til firewire. Firewire har så absolutt sine fordeler over USB, men når det gjelder den type løsninger er vel det smarteste å gå for det som blir mest standarisert/får størst utbredelse..IMHO!

 

Ellers så vil jeg be deg huske at folk som kommer til slike forums ala det på MSI's hjemmeside har problemer, du ser sjelden folk som IKKE har problemer skrive der. Blir litt gæli å trekke den slutning at et hk er dritt pga. en del folk som klager og har problemer på forums. Monitora Asus' newsgroup noengang? Produsenten som er considered kongen av hovedkort og grafikkort har også misfornøyde brukere, det betyr ikke at hk'a deres er dårlige..You see my point?

 

Når det gjelder akkurat dette spesifike hk'et så er alle de issues som er blitt oppdaga så vidt jeg kan skjønne (leser bla. alt.comp.periphs.mainboard.msi-microstar) mulige å fixe ved BIOS-updates osv - i klar motsetning til forgjengeren og det ganske crappy originale KT266-chipsetet.

 

Til sist, de aller fleste vanlige billige hk'er med onboard RAID har delvis begrensede løsninger, dette gjelder MSI, Abit, Asus - ja alle! Det varierer dog litt hvordan de er begrensa, ettersom de forskjellige produsentene bruker forskjellige RAID-controllere. Dette er noe du må regne med rett og slett, er du misfornøyd er det bare å kjøpe et eksternt Promise rad-kort til 1k +. Uansett, tror ikke jeg har vært borti et eneste kort fra de større produsentene hvor ikke RAID-saken har blitt hacka/modda slik at du kan bruke den fullt ut etterhvert! :smile:

 

Mvh DFN

Lenke til kommentar

Hmm, har allerede fått MSI kortet og kjørt på det i over en uke nå. Det fungerer bra og ytelese er bedre enn jeg hadde forventet, men jeg må innrømme at jeg angrer litt på at jeg ikke kjøpte Epox....

 

Vet noen om Clock generator'n på MSI K7T266 pro2 støtter høyere FSB/kommunikasjons bus enn 164MHz??

 

 

Memory Bench i SiSoft Sandra 2001te:

 

133*10= 804/1003

 

147*10: 878/1087

Lenke til kommentar

Det er greit at det er mulig å modde den raid'en på msi kortet (fant en link). Poenget mitt er at når det viser seg at flere har akkurat samme problem som jeg hadde med akkurat samme hardware, xp1800 osv, så må jo det vise til at hk er dårlig testet iforhold til forskjellige oppsett. Ingen skal komme og si at en AMI bios er like lett å forstå som en Award bios. Det er surr. Ami biosen er mer uoversiktlig, kan godt hende at du blir vant til den. Men det sier ikke noe om at den er like bra. Jeg er fullstendig klar over at Asus, Abit osv har missfornøyde kunder, har selv hatt både Asus og Abit hk, de har vært skikkelig bra. Msi har jo rykte på seg for å være et bra hk, tror de ikke dette kortet er et av de beste. Usb 2.0 er sikkert kjekt for et lite antall mennesker. jeg personlig ville aldri brukt det. Og skal heller aldri kjøpe en jævla usb disk:D. Eneste jeg vil fram til er at jeg har hatt to av disse kortene nå, det første brant opp min cpu (ble testa, hk feil). Det andre kortet vil heller ikke fungere, er skjeldent at to kort er ødelagt. Skal prøve epox nå. Tror det er et bedre kort...håper jeg. en ekstern raid kontroller til 1k? hvor får du tak i slikt?

Lenke til kommentar

Jeg er ikke klønete. Det er jo 250% sikker på. Jeg har bygget en del maskiner før, hadde det vært første eller andre gang, så skal jeg ikke si noe. Men dette er ikke den første jeg bygger akkurat. Saken er mer at det er mange som har hatt akkurat samme problem. Dermed så ville jeg heller si at det er noe som ikke er som det skal med dette kortet. Ram og cpu ble testa. Videre så var alle spenninger ustabile. Så jeg har egentlig ikke fått vite noen plass om andre har dette. Kan som sagt ha vært dette, at når belastningen ble så stor, så klarte ikke kortet å henge med. Jeg vet ikke prøvd med 2 to forskjellige ps. og med begge to var alle spenninger like ustabile. Epox tror jeg er et bedre kort. Skal se til torsdag

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...