Gå til innhold

Anbefalinger av Ny Receiver Til Klipsch RP-280F Premiere surroundpakke + R-115SW / Trenger hjelp!


Anbefalte innlegg

Trenger råd til hva som skal til for og drive 2stk RP-280F, 2stk RP-160M, RP-440C og R-115SW. Har drevet anlegget med en Pioneer VSX-AX4Si-S fra 2006 i ca 1år Link: http://oyvind.servehttp.com/pioneer_vsx-ax4avi-s.htm Har vert fornøyd med denne så langt. Men etter å ha lest litt om"hi-fi watt"på hifi-klubben, så lurer jeg på om jeg går glipp av noe iforhold til lyd. Og hvis jeg skal oppgradere den gamle receiveren, trengs det bare en ny receiver eller må jeg ha en effektforsterker i tillegg for og ikke gå glipp av noe iforhold lyd?

Jeg bruker anlegget som regel til film og serie i 5.1 config men liker også og spille høy musikk i 2.1 config. Hører på alt ifra Blues til Rap/DnB/Neurofunk.
Rommet er på ca 17m² (LxB=4,5x3,8) og sitteposisjon er ca 3m ifra anlegget som står intill veggen.

Håper dette er nok info til og få noen gode råd. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

sånn om du ser vekk fra kraft aspektet vil en ny reciver støtte en hel masse nye lydstandarder og ha bedre selvkalibrering samt streaming funksjoner og sånt så det er helt klart en fordel med en ny reciver bare for alt dette. 

 

om det bare er effekt du er ute etter og øke så ser jeg at du har pre out på  alle kanaler og kan enkelt bare legge til effektforsterkere i de kanalene du føler du har for lite kraft ( typisk front ) 

Lenke til kommentar

Hei! takk for svar :)

Det jeg er ute er en merkbar forskjell i lyd iforhold til klarhet og overall bedre lyd/trøkk, til et litt mer følsomt øre en "normalt". Jeg har ikke veldig trente ører, så er ikke ute etter lyd til sky høye priser.

Det hadde vert fint med en ny reciver sånn jeg kan få alle de nye funskjonene som 4k passthrough, airplay, spotify osv.  

Men jeg vet ikke hvor mye mer som er og hente ut av de høyttalerene (rp-280f) Og er det bare høyere lyd og hente eller er det klarere og bedre lyd? Og trenger jeg en effektforsterker for og skaffe det eller holder det med en god receiver?

Lenke til kommentar

personlig liker jeg og ha nokk power og velger og ha en kraftig klasse D effektforsterker i tillegg til reciveren , men det er ikke nødvendigvis helt nødvending.

 

jeg vil tro det meste du får glede av er nok en ny reciver med bedre egen kalibrering da det vil få størst innvirkning på lyden, det og kjører kalibrering  som romkompenserer og justerer så signal i alle kanaler er rett har mye og si. 

 

 

Lenke til kommentar
Mato skrev (2 timer siden):

personlig liker jeg og ha nokk power og velger og ha en kraftig klasse D effektforsterker i tillegg til reciveren , men det er ikke nødvendigvis helt nødvending

Hvis du mener hvor høyt du kan spille så tror jeg personlig at det vil vær nok med en ny reciver. Så kan jeg heller se på en effektforsterker senere i tid hvis jeg føler det trengs.

Lenke til kommentar

nå er vi over i preferanse land på merke , jeg har lillebroren av denne fra i fjord men jeg er meget fornøyd med Marantz som merke, men Denon lages på samme fabrikk og de er eid av samme selskap så en Denon i samme pris vi være 90% lik men med en annen lyd signatur 

 

jeg har ikke testet denne men den burde oppfylle kravene du stiller og har mulighet for en større effektforsterker på front kanalen om du synen det skal mangle kraft 

https://soundgarden.no/marantz/113333/marantz-nr1711--sort-hjemmekinoreceiver

ellers så er denne utrustet med mere power og mulighet for effektforsterker på alle kanaler om du skulle noen gang trenge det ( usansynelig ) for 2000 kr mere 

https://soundgarden.no/marantz/113335/marantz-sr5015--sort-hjemmekinoreceiver 

 

ellers så er disse meget like, men du kan se sammenligning på de her 

https://www.bhphotovideo.com/c/compare/Marantz_NR1711_vs_Marantz_SR5015_vs_Marantz_NR1710/BHitems/1585644-REG_1585645-REG_1478413-REG

 

 

og midt ord er ikke på noen måte gospel , om du bor i nærheten av hifiklubben , soundgarder eller lignenede er det greit og gå og lytte, det er og ofte mulighet for hjemlån for og teste hjemme hos deg selv. 

Lenke til kommentar

Tror nok jeg ville valg noe med litt krefter :) Også er jo litt vanskelig i disse tider i overgang fra hdmi 2.0 til 2.1 når man kjøper produkt som man skal han skal ha  i mange år.

Man ser jo ofte Klipsch med "varme" forsterkere som nevnt over her yamaha, denon og marantz . sjekk ut hva de sier på youtube med de som linkes til her. ser tilbudet yamahaen går ut i dag. kan lese litt her

https://www.hifisentralen.no/forumet/threads/klipsch-venner.9902/page-931

Lenke til kommentar

Var mere bekymret for den Marantz NR1711 :) ville nok hatt en effekt på den. men til gjengjeld så har den hdmi 2.1 også har den pre out for ekstra effekt.

Jeg har 2stk RP-160M på tur inn for å prøve i stereo med en yamaha reciever. mulig jeg bygger videre på det om klipsch faller i smak  hvis du bor i tromsø kan du sikkert få teste den på dine høyttalere

 

Men det fine med Norge er jo at vi har angrerett om ting ikke faller i smak, er litt vanskelig å vite før man får ting i hus.

Lenke til kommentar
leifeinar skrev (3 minutter siden):

Var mere bekymret for den Marantz NR1711 :) ville nok hatt en effekt på den. men til gjengjeld så har den hdmi 2.1 også har den pre out for ekstra effekt.

Ville du hatt effekt på Marantz SR5015? Vet det er sikkert ikke lett å si men hvis det er saken så ville det vel ha svart seg og godt for Marantz NR1711 med en effektforsterker, sant?

Lenke til kommentar
Mato skrev (33 minutter siden):

kan ikke helt se for meg at 180W per kanal skal være for lite,

Det er ca 100W på 8ohm på SR5015. Men jeg er forsåvidt enig. Men tror ikke jeg kommer til og merke mye forskjell med en effektforsterker, utenom gjerne renere lyd?

1FB9A55D-6940-409C-A20A-A85F8D5A6D17.jpeg

Endret av Holminator
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...