Gå til innhold

Hvilken skjerm til mitt bruk? (Minst 32" ikke gaming)


tepe2

Anbefalte innlegg

Heisan. Trenger hjelp til valg av skjerm til min stasjonære pc. Har idag en DELL U2412M. 1920 x 1200 Pixel Resolution 24" LCD.

Jeg spiller ikke. Jeg bruker ofte to skjermbilder samtidig. To nettleservindu, eller ett nettleservindu og et programvindu. Ser av og til litt film, men ikke mye. Det blir for smått med min skjerm. Jeg må ha noe større. Har sett at det finnes noen store brede, skikkelig brede skjermer, men mistenker at de blir altfor dyr. Jeg heller mer imot budsjettklasse. Rimelig skjerm i rett format til lav pris. Tenker at 32" kanskje holder?

Aner ikke hva som blir greiest til mitt bruk. Har sett et par på Elkjøp til såkalt klubbpris:

https://www.elkjop.no/product/data/pc-skjerm/178932/aoc-cq32g1-31-5-buet-gamingskjerm-sort

https://www.elkjop.no/product/data/pc-skjerm/15881/samsung-u32j590u-32-4k-uhd-skjerm-sort

Tenker at ca 2.700,- kan være grei pris. Kan gå litt opp i pris om det er hensiktsmessig.

Tanken har også slått meg å kjøpe en til skjerm i samme størrelse som jeg har, og ha de ved siden av hverandre. To 24" ved siden av hverandre. Hvike fordeler/ulemper gir det i forhold til å kjøpe en stor skjerm?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så akkurat på den ja mens du skrev ditt innlegg. Kan absolutt være ett alternativ. En pris jeg kan strekke meg til. Ikke buet ser jeg. Er det ikke fordel med buet skjerm i den størrelsen? Hva er fordeler/ulemper med buet? Er det ellers funksjoner jeg bør se etter? Hva skiller de ulike skjermer idag?

Lenke til kommentar

Jeg synes absolutt at buet er en fordel når skjermen blir så bred. Yttersidene på monitoren vil ha lik avstand til øynene som midten visst man sitter i sweetspoten. På en flat monitor så vil yttersidene være lengere borte. Flat kan være et bedre valg visst man driver med grafisk design eller lignende, siden en rett linje på en buet monitor vil oppfattes som lett buet. Flat kan også være en fordel visst du sitter lengere unna monitoren, siden det vil bli motsatt effekt med en buet hvor midten blir lengere unna enn yttersidene.

Lenke til kommentar
tepe2 skrev (49 minutter siden):

Min pc er noen år gammel. Skjermkortet mitt heter Nvidia GeForce GTX 660 Ti. Bør vel ikke være noen begrensninger med det?

Det kommer ann  på bruk, og hva du forventer. Med lavere oppløsning og større skjerm, vil bildet se "strukket" ut, og kan på nært hold oppleves blurry og uklart. 

Skal du bruke skjermen til enkle filmer og kontor arbeid, så er 1080p helt greit, men om du ønsker ett "godt" bilde, må du opp på 4k. Dette er en personlig mening, noe som betyr at du / andre ikke nødvendigvis er enige. 

For å svare på spørsmålet ditt : Nei, det byr ikke på noe problem i den forstand, men du vil få veldig mye bedre bilde på en 4k skjerm med ett noe bedre skjermkort. En 4k 32 tommer tv kan være ett godt alternativ nå, så kan du velge i fremtiden om du ønsker å oppgradere ditt skjermkort.

 

Edit : Ser nå at skjermkortet ditt støtter 4k i oppløsning. 

Endret av RaveX
Lenke til kommentar

Takk RaveX. Jeg var ikke klar over at kortet mitt støtter 4k.

Har lyst på buet 34" tror jeg. Men selv i Black Week er det vel vanskelig å få billig.

Jeg har ikke store krav og forventninger til bildekvalitet. Regner med at alle skjermer som selges idag vil tilfredsstille mine krav der. Og som sagt, jeg gamer ikke.

Lenke til kommentar
tepe2 skrev (7 minutter siden):

Litt over min prisklasse, men vurderes likevel:

https://www.komplett.no/product/1165706/gaming/gaming-utstyr/gamingskjermer/msi-34-curved-gamingskjerm-optix-mag342cqrv#

Ikke innebygde høyttalere, noe jeg kanskje ville foretrukket.

De innebygde høyttalerene bruker å være noe dritt, så tror selv noen 100kroners høyttalere vil gi deg et bra løft i lyden. 

 

Lenke til kommentar

Jeg irriterer meg grønn over at jeg ikke var en eller to dager tidligere ute. Gikk glipp av den på Elkjøp.

Jeg sitter veldig mye foran pc-skjermen. Tenker derfor at jeg kanskje skal se litt bort ifra pris og heller se på hva som blir best for meg.

Jeg har lite peiling, men slik jeg ser det blir det et valg mellom 32" og oppløsning 2560x1440 og 34" med 3440x1440. Jeg har vært innom Elkjøp og sett på førstnevnte størrelse. Så mye bedre ut enn hva jeg har idag, men jeg fikk ingen wow-følelse. Tror derfor 34" blir bedre siden den er bredere. Er det noen som tror at 34" kan bli for bredt når jeg sitter i normal avstand til skjermen, som står på skrivebord?

Lenke til kommentar

Takker for hjelp

Har vel igrunn bestemt meg for 34" og den skal være buet. Så da gjenstår det bare å finne den rette skjermen. Har ikke peiling nok til å vite hva jeg vil legge vekt på. Integrerte høyttalere er ikke et must, men vil gjerne ha. Er de for dårlig kan jeg alltids kjøpe eksterne i ettertid.

Vet ikke hva jeg trenger av muligheter, men gjerne usb og hodetelefontilkobling. Så en tidligere test av en skjerm med ladeplate i foten. 

Lenke til kommentar

Takker.

Hvis man bruker denne som referanse:

https://www.elkjop.no/product/data/pc-skjerm/147298/philips-brilliance-345b1c-00-34-buet-skjerm-sort

Hvordan vil skjermene under stå seg?

Fra Elkjøp:

https://www.elkjop.no/product/data/pc-skjerm/202554/xiaomi-mi-34-curved-gaming-monitor

https://www.elkjop.no/product/data/pc-skjerm/199229/acer-nitro-xz2-34-buet-gamingskjerm

https://www.elkjop.no/product/data/pc-skjerm/183692/aoc-cu34g2x-34-buet-gamingskjerm

og disse fra Komplett (pris fra 4.111,- til 5.995,-)

https://www.komplett.no/category/11158/datautstyr/skjermer/skjermer?nlevel=10000§10392§11158&cnet=Standardoppløsning_A00149 §3440 x 1440&sort=PriceAsc%3AASCENDING

Har ikke gått over 6.000,- i pris. Komplett har jo mange under. Bør kunne finne bra skjerm der?

Hvilke av disse skjermene ville dere vurdert om dere var i mine sko? Skal prøve og følge med om noen av disse blir satt ned i pris nå.

 

 

Lenke til kommentar

Er det noen mangler eller svakheter ved disse to?

https://prisguiden.no/produkt/philips-345b1c-414715

https://prisguiden.no/produkt/xiaomi-bhr4269gl-460525

Tror jeg velger en av dem, dersom det ikke plutselig skulle dukke opp et supertilbud på en annen. Som sagt tidligere så har jeg lite peiling, men håper at begge disse kan kobles til og fungere med kortet som sitter i min pc.

Endret av tepe2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...