Gå til innhold

"El-safe" smøremiddel?


Anbefalte innlegg

Hei. Har et problem med den ene av to vifter på laptoppen. Den startet for en stund siden å få en mye lavere rpm enn sin broder. Jeg fant ut at det var fordi den av en eller annen grunn har "mistet" smøringen på "kobklingspunktet". Dette er da en laptop og selve viftedelen kan løftes ut og vekk fra motoren. Den sitter ikke fast, men ligger med en "pin" nedi et hull som får den til å gå rundt. (Veldig fine tekniske ord her xD) 

Hva og hvordan er egentlig ikke viktig. Jeg må bare finne et smøremiddel jeg kan benytte meg av som vil fungere til dette. Jeg har inntil nå brukt wd40 (sprayer bare litt på et papir å tørker det forsiktig på riktig del, slik at det ikke blir noe søl, så dette er helt trygt) Og det fungerer i en måneds tid før jeg må gjøre det på nytt da jeg antar wd40en tørker ut. 

Finnes det et annet og bedre produkt? Det må være noe som ikke legger igjen noen overflødige rester. Silikonbasert og slikt egner seg vel ikke helt? Da disse ofte kommer i en form for paste. Trenger vel en form for olje eller fett som er tynt og klart. De er jo opprinnelig smurt med noe som skal holde lenge. 

 

Noen tips? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vel, hvis jeg hadde fått noe som fungerte like bra som var på opprinnelig så burde det holde, med tanke på at den andre viften fungerer helt optimalt fortsatt. Så hvis jeg kunne fått lignende smøremiddel som er brukt på den så ville det vært i orden. Bytting av vifte er siste løsning da det ikke er noe feil med den. 

Lenke til kommentar

Smøre olje eller smøre fett kan brukes tenker jeg. F.eks PTFE olje eller fett. Men en må bruke så lite at det ikke renner på elektronikken.

https://www.biltema.no/fritid/sykkel/sykkelservice/rengjoring-og-smoring/hjullagerolje-helsyntetisk-2000018312

https://www.biltema.no/fritid/sykkel/sykkelservice/rengjoring-og-smoring/ptfe-fett-2000019173

WD40 er ikke smøre olje, ikke bruk det på lager. Bruk noe som er beregnet for å gi lav friksjon som symaskinolje, sykkelkjede olje eller smøreolje.

Endret av Svein M
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...