Gå til innhold

Aspergers og fokuserer på detaljer


Mir

Anbefalte innlegg

Hei! 

Jeg har aspergers/høytfungerende autisme. Jeg sliter med å se på detaljer og ikke det helhetlig bilde. Det gjelder spesielt læring for eks fra boker eller ppt fra forelesninger. Vet dere om noen psykiater eller psykologer i Oslo eller Bærum som kan fikse den har problemet og som helst har refusjonsavtale?

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Mir skrev (1 time siden):

 Vet dere om noen psykiater eller psykologer i Oslo eller Bærum som kan fikse den har problemet og som helst har refusjonsavtale?

Nei du får ta kontakt med nav og heller prøve å få de å sløse statens penger på slikt, generielt erfaringer av leger og sykologer er det der kun for å tjene penger, ikke for å hjelpe folk som sliter. De vil antakelig gi deg samme råd, så har du nok sløst bort 200-1000 kr for en time som bare varer 15 minutter. Hvis alle leger\sykologer hadde hatt refunsjonsavtaler eller betalt med paypal er de lite vits å jobbe. Men enig de burde droppe å kalle folk inn i time de vet ikke gir positv tilbakemelding vet mange leger og sykologer gjør dette selv de vet ikke kan gi særlig god hjelp, koster lite å bruke 5 minutter på svar på epost selv det gidder de ikke.

Lenke til kommentar

Veldig negativt svar her. Jeg har venner med asperger som har fått veldig god hjelp av både lege og psykologer. Kjenner dessverre ikke til noen i Oslo-området, men ville tatt kontakt med fastlegen din og fortalt om problemet ditt. Helt sikker på at du får god hjelp. Lykke til!

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Kanskje du kan ta kontakt med en spesialpedagog?

Hvis jeg var deg, ville jeg satt opp en oversikt over det du skal kunne. Nå vet jeg ikke hva du studerer, men hvis du skal f.eks. ha om ulike teoretikere i psykologi, kan du lage en slags tabell med teoretikerne ved siden av hverandre nedover. Fyll inn hva de står for, og prøv å finn likheter og forskjeller på de, og sett de i sammenheng med tidsperioden de levde i. 

 

Freud, som døde i 1930, hadde helt sikkert et annet syn på f.eks. menneskets utvikling enn det Erik Eriksson hadde, som er født senere. Sett opp en tabell/skjema som viser likheter og forskjeller mellom dem om et tema. Å se helheter i et fag krever også en del modning, så det tar ofte litt tid. Hvordan kan de belyse temaet om menneskets utvikling? Håper dette var til hjelp :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...