Gå til innhold

DEBATT: - Vi mener at nordmenn er svært bevisste på personvern


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Sitat

nordmenn er svært bevisste på personvern

Visvas uten like. Basert på innlegget, virker det som at dere helt enkelt ikke forstår problemet med lagring av alle disse dataene på en server. Du addresserer heller ikke e-loven, eller noen som helst andre problemstillinger. 

Sitat

Noen ganger lykkes dessverre angriperne, slik at persondata kommer på avveie. Det gjennomgående bildet er likevel at det stilles svært strenge krav til alt som har med lagring av persondata i Norge.

Første setning er ett av flere svar på hvorfor sentrallagring er ugreit. Neste setning er meningsløs i konteksten framplassert av første setning. 
 

Du har heller ikke drøftet innsamlingen av posisjonsdata.

Sitat

Alle som har en Facebook-profil vet at Facebook tjener pengene sine på å dele dine data med andre kommersielle organisasjoner.

Ja, og Norge er på toppen på Facebook-bruk. Hvordan i huleste kan du da påstå at nordmenn er svært bevisste på personvern??? 
 

Sitat

For å få solgt slike kurs, trenger man å skape frykt og usikkerhet

Setter pris på om du ikke setter alle i bås;

Sitat

Det er dette Klevstul gjør

Dog er det et tilsvar til han. 
 

Det fins flust av eksempler på at du tar feil. Smittestopps masseinnsamling av posisjonsdata er ugreit, og likevel lastet over en million nordmenn ned programmet. Facebook, Twitter, Snapchat, TikTok, Google, osv, osv, osv, osv, osv, osv, brukes fullt ut. E-loven ble vedtatt på stortinget nesten uten at det ble nevnt i mediene. Mediene evner ikke å ettergå alvorlig informasjon som framkommer i mediene. Folk flest vet ikke hvordan internett fungerer. Hvordan kan du da kalle nordmenn svært bevisste?
 

Kanskje er det bare jeg som har et mangelfullt bilde av virkeligheten, siden jeg tross alt nesten aldri møter på noen som forstår seg tilstrekkelig på temaet?

Endret av Memento scientiam
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg er også "bevisst", men jeg har likevel ikke peiling og vet ikke om jeg gjør noe feil eller om jeg burde kjøpe antivirusprogrammer eller bare la windows-brannmur gjøre jobben. Så jeg skjønner ikke poenget med artikkelen. Jeg tror mange har det sånn; De er "bevisst", men har ikke peiling på -hva- de skal gjøre, så de lar staten gjøre jobben, og staten ligger 10 hakk bak de kriminelle, så alle vanlige folk er egentlig bare høns klare for å bli spist av reven. Hvis en kriminell bestemmer seg for å hacke og lure deg for penger, så klarer dem det. Man er bare heldig så lenge man slipper unna, som en sild i en sildestim.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er selvfølgelig uheldig at fellesskapets midler blir sløst på denne måten, men start på nytt. Lag et fundament som bygger på en objektiv analyse av hva som følger om man gir individet en rett til å kontrollere egne data og utvikle smittesporingsfunksjonaliteten over dette. Det er konseptuelt ikke særlig vanskelig og vil ha en nytteverdi langt utover en eventuell smittesporingsapp. Ha gjerne i bakhodet at dette er løsninger som skal lages for individet og ikke for Simula.

Lenke til kommentar

Dette var nedrige greier. Ikke akkurat nytt at Simula ikke evner å vise snev av ydmykhet, men at de skulle synke til direkte personangrep hadde jeg ikke forventet. Selv om bransjen gang på gang strekker ut en hjelpende hånd til Simula, så fortsetter Simula å tråkke seg lengre og lengre ned i gjørma. Omdømme og profesjonalitet henger visst ikke særlig høyt i det miljøet.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg tar gjerne en rapport fra Amnesty fremfor et faglig svakt debattinnlegg.

Det er riktig at sensitive personopplysninger, ikke bare noen ganger, men daglig, blir stjålet fra ulike registere. En god tanke er derfor å ikke samle inn opplysninger som ikke er strengt nødvendige. Det var her Simula feilet grovt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...