Gå til innhold

Lånekassen og fulltidsstudie


Anbefalte innlegg

Hei, har akkurat startet på en master på universitetet (5 år). Har tidligere startet på en bachelor og har dermed bestått ex.phil. Problemet i år er at ex.phil også er på første semester på det nye studiet. Dermed mister jeg 10 studiepoeng første semester. Noe som tilsvarer veldig mye penger tapt fra lånekassen. 

 

Ser på muligheten for å melde meg opp på en privatistskole og ta et emne der, bare for å få fullt med lån og stipend hos lånekassen. Studiebelastningen per fag på et semester er på 33,33% på privatistskolen. 

Da har jeg regnet meg ut til at totalt studiebelastning dette semesteret blir på 99,99% for et privatistfag og 20 studiepoeng på universitet. Blir dette godkjent som fulltidsstudie? 

 

Et annet spørsmål, for å få studiestøtte som privatist, må det da være et nytt fag som jeg ikke har karakter i? eller får man støtte for å "forbedre karakter" på et fag man allerede har bestått?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Gjør det enkelt. Ta moocen IKT i læring på NTNU. Ekstremt enkelt hvis du har ok teknisk kompetanse. Gir 15 stp, kan melde seg på når som helst, eksamen kan leveres når som helst og rettes som regel ila en uke. Betaler du allerede semesteravgift ved annen høyere utdanning, slipper du også semesteravgift til NTNU.

Så kan du evt google lette studiepoeng eller lignende til en senere anledning. MEner det er et studium som går på ulike fugler som er notorisk populært blant kontere og andre som har behov for full uttelling.

Lenke til kommentar

Frist, schmist... Snakk med et levende menneske på instituttet ditt, kanskje er tittelen "studiekoordinator" eller "studieveileder", legg frem problemstillingen og kom med konkrete forslag til hvilke fag du kunne tenkt deg isteden. Universitetet får betalt for studiepoengene du produserer, så det er i deres egen interesse å være smidige, spesielt overfor studenter som uansett er heltidsstudenter.

Den fristen for enkeltemner er mest for folk som ikke har ordinær studieplass på et bachelor- eller masterprogram, ta feks formuleringen hos UiS: Søkere med aktiv studierett ved UiS på en bachelor eller mastergrad skal ikke søke via enkeltemneopptaket. De skal søke via digital studentekspedisjon.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...