Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Skjermkort virker ikke med ny PC


Anbefalte innlegg

Hei! Jeg har satt sammen en ny PC med ASUS TUF B360-Plus Gaming som hovedkort og Asus Geforce GT 710 som skjermkort. Problemet mitt er at jeg får ikke noe bilde på skjermen, og kan ikke se BIOS oppstarten engang.. Skjermkortet trenger en PCIe x1 brønn,  men har også prøvd det i PCIe x16 uten å lykkes.

Setter jeg inn et eldre skjermkort - Geforce GT 520 med PCIe x16, så får jeg bilde på skjermen og kan se BIOS. Mistenker at mitt nye hovedkort og skjermkort ikke er kompatible men klarer ikke å se at det skulle være noe problem her, bortsett fra det ikke virker da... Noen anelse om hva som kan være feil eller forslag til hva jeg kan prøve?

 

Hovedkort: https://www.asus.com/Motherboards/TUF-B360-PLUS-GAMING/

Skjermkort: https://www.asus.com/us/Graphics-Cards/GT710-4H-SL-2GD5/

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå fikk jeg det til å virke! Istedet for å bruke en Displayport til HDMI kabel, byttet jeg til å bruke skjerm sin DVI inngang og et DVI-til-HDMI adapter på skjermkortet.

Skjermen min, en Dell 24", har VGA, DVI og Displayport utganger. Det nye skjermkort har kun HDMI-utganger. Så jeg kjøpte derfor en Displayport-til-HDMI kabel på Elkjøp her om dagen: https://www.elkjop.no/product/data/kabler-og-tilkobling-pc-og-nettverk/ADXDPH217/adx-displayport-til-hdmi-kabel-1-8-m

Prøvde alle mulig innstillinger på skjerm for inputkilde, som å sette modus til auto eller velge spesifikt den inngang som var i bruk. Skjønner ikke hva som var galt, enten så er skjermens Displayport ikke helt bra eller så det kabelen jeg kjøpte på Elkjøp som ikke er egnet. Har mest tro på det siste.

 

Lenke til kommentar
On 8/7/2020 at 12:16 AM, Svein M said:

displayport til hdmi kabelen du har kjøpt er for å bruke fra displayport på pc til hdmi på dataskjerm. Den virker ikke motsatt vei slik som du bruker den.

Ser ut til stemme. Virket ikke fra Windows heller. Syns det er helt utrolig at en kabel som har en Displayport ende og en HDMI ende, ikke alltid kan brukes til å koble HDMI og Displayport. Vanvittig. I gamle dager hadde de ulike kablene noen pinner som gjorde at ting ikke passet sammen, eller det var tydelige male /female ender. Utrolig skuffet over leverandørene i PC-verdenen, særlig over Dell som kan selge skjerm med VGA, DVI og Displayport men ikke HDMI, og den ADX-kablen burde bli solgt med en solid advarsel.

Lenke til kommentar

Sjekket litt mer, det ser ut til at HDMI til DP krever en spesiell aktiv adapter med kobling til USB for strøm i tillegg til HDMI på PC siden. Derimot så er HDMI til DVI bare snakk om en adapter eller kabel med HDMI til DVI. Så det er en billigere og enklere løsning. DVI er så å si HDMI uten lyd. DVI er beskrevet her: https://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface

Endret av Svein M
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...