Gå til innhold

Betavivo - En perfekt måte å kaste pengene dine på om du er i målegruppen


Anbefalte innlegg

PrincepBaker skrev (1 time siden):

Haha, der var du igjen, ja.
Fint for deg at vergen din kom til unnsetning, men jeg tviler på at også han kaller havregryn med lønnesirup og bær or chia for sunnkost. Men i den jungelen som er ernæringsstudier, så finner man sikkert en oase hvor man kan hevde det, også.

Må ikke ha lønnsirup. Har ikke det hverdag heller. Og det er det eneste som ikke er sunt. Det har jeg av og til oppi soyamelken fordi det gir veldig god karamelaktig smak. Noe usunt må man ha i ny og ne. Andre ganger kan det være hvilket som helst friske bær. Bringbær, blåbær, gosjibær etc. Men altså bær, havregryn, chia/linfrø, og sesamfrø er noe av det sunneste du kan ha både om mornigen og til andre måltider. Det er fult av viktige vitaminer, proteiner og essensielle fettsyrer. 
 

Men altså takk for at du åpnet øyene mine. Lektiner er noe farlige greier. Uffa meg. Kanskje jeg skal kjøpe Dr Gundry sine «lectine shield» for bare 79 dollar for 120 kapsler. Har du prøvd de?  
https://gundrymd.com/supplements/lectin-shield/

he he he he 

Jeg er stort sett veldig sakelig i debatter men jeg klarer ikke å la være å gjøre narr av den fjerne kunnskapen din om ernæring. Du kommer med disse spektakulære uttalelsene uten noe som helst vitenskapelig bevis annet enn at «det ligger ute»

Well. Hvis du kan det og vet hvor det ligger, opplys oss. Men faktumet er at Gundry og Mason er geniale innen salg og markedsføring for måten de har klart å finne sin «cluster» på youtube hvor de kun har som formål å tjene penger på folk som faller for det de sier. Speielt Gundry. Han driver ren Narvesen i videoen sine. Jeg kan gi deg et eksempel. Han Mason. Som også lever i den fantasifulle «lektiner er farlige» verden som deg. Han lager videoer på youtube hvor han blir intervjuet av en dame. Det morsome er at denne damen er hiret av han til å se ut som en journalist. Altså hun jobber ikke for en tvstasjon eller avis. Hun bare intervjuer ham. Så har han delt denne videoen i flere deler. Alle med hver sin spektakular tittel. Det smarte ved det er at han får det til å se ut som at han blir intervjuet. Som om han er «så populær» og som om han deler sine kunnskaper helt tilfeldigvis. Det dumme ved det er at hvis du er kjøtt elsker og sitter der og det dukker opp en video hvor en «lege» sier «nei du kan spise så mye kjøtt du vil. Du kan putte i så mye oliven olje som du vil. Fett er sunn. Ikke tenk på mettet fett» hva tror du skjer? Jo. Folk vil høre det de vil høre. Folk som ikke er kritiske til kilder vil tro «hmm. Vel, siden begge sidene er uenige, jeg stoler heller på denne eksperten hvor jeg slipper å spise tørre inflamatoriske bønner og havregryn som smaker helt jævlig. Jeg vil heller ha kjøtt og eggplomme» dessverre så finnes det slike folk. Men faktumet er at det finnes mer enn nok bevis på at en diett med mye fett og kjøtt er farlig for oss. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Cruzhernandez21 skrev (23 minutter siden):

"Må ikke ha lønnsirup. Har ikke det hverdag heller. Og det er det eneste som ikke er sunt. Det har jeg av og til oppi soyamelken fordi det gir veldig god karamelaktig smak. Noe usunt må man ha i ny og ne. Andre ganger kan det være hvilket som helst friske bær. Bringbær, blåbær, gosjibær etc. Men altså bær, havregryn, chia/linfrø, og sesamfrø er noe av det sunneste du kan ha både om mornigen og til andre måltider. Det er fult av viktige vitaminer, proteiner og essensielle fettsyrer. "
 

Jeg har hørt om studier som sier lønnesirup er bedre vanlig sukker (som jeg tror på). Jeg plasserer ikke favorittfrokosten din i kategorien sunnkost, men det betyr ikke at det kan være ok å spise en gang i blant om man ikke har problemer med blodsukkeret.

Men altså takk for at du åpnet øyene mine. Lektiner er noe farlige greier. Uffa meg. Kanskje jeg skal kjøpe Dr Gundry sine «lectine shield» for bare 79 dollar for 120 kapsler. Har du prøvd de?  
https://gundrymd.com/supplements/lectin-shield/


Er enig i at det er en stiv pris. Har ikke vurdert å prøve de selv, men tipper det virker. Glucosamin kan ha samme effekt og fåes kjøpt billigere. Jeg er ikke enig med Dr. gundry i alle ting, men respekterer det vegetarianske kostholdet han promoterer. Han mener et plantebasert kosthold med mye olivenolje og sjømat en gang i blant er veien til et langt liv. Longevity paradox var en gøy bok av han jeg har lest.

Jeg er stort sett veldig sakelig i debatter men jeg klarer ikke å la være å gjøre narr av den fjerne kunnskapen din om ernæring. Du kommer med disse spektakulære uttalelsene uten noe som helst vitenskapelig bevis annet enn at «det ligger ute»

Ironien er jo at jeg sa meg enig i ditt første innlegg om kolesterolet, men la til at det har immun-fordeler. Er ikke sikkert du finner felles grunn med Dr. fullkorn i den saken. Du står fri til å gjøre narr, men veganere som aktivt går inn for å hate kjøttetere tar jeg avstand fra (påstår ikke at du er en av de).

Det dumme ved det er at hvis du er kjøtt elsker og sitter der og det dukker opp en video hvor en «lege» sier «nei du kan spise så mye kjøtt du vil. Du kan putte i så mye oliven olje som du vil. Fett er sunn. Ikke tenk på mettet fett» hva tror du skjer? Jo. Folk vil høre det de vil høre.

Dr gundry promoterer å begrense animalsk protein i stor grad, men spise mye olivenolje. Olivenolje mener jeg er en sunn olje. Det er garantert dr dyregod enig i, også. Polyfenoler etc. Oljer er veldig forskjellige, og det er sunt og usunt fett. Som regel er den prosesserte oljen værst (min mening). Mason er jeg ikke kjent med spesifikt.


Folk som ikke er kritiske til kilder vil tro «hmm. Vel, siden begge sidene er uenige, jeg stoler heller på denne eksperten hvor jeg slipper å spise tørre inflamatoriske bønner og havregryn som smaker helt jævlig. Jeg vil heller ha kjøtt og eggplomme» dessverre så finnes det slike folk. Men faktumet er at det finnes mer enn nok bevis på at en diett med mye fett og kjøtt er farlig for oss. 

Hvis man som veganer inklduerer eggeplomme (etisk, fra utegående høns i fri natur), så har man et nært komplett, sunt kosthold i min bok. Igjen mener jeg her at det kommer an på typen fett. Margarin? abdolutt. økologsk smør? niks.

 

Endret av PrincepBaker
Lenke til kommentar

Kan legge til at bær er noe jeg liker - fantastiske lektiner som vi evolusjosnmessig er utviklet til å tolererere og til og med ha gunstige effekter av - og SUNT fiber (men også sukker, hvis negative effekt neglisjeres av den totale pakken av antioksidanter, vitamin C-kompleks og annet).

Endret av PrincepBaker
Lenke til kommentar

Det handler ikke om å ha rett eller galt - ernæringsinfo er meget vanskelig å navigere i fordi det er et emne som påvirker oss alle sammen. Det er forståelig at av og til så oppleves det som å "reise uten kart." 

Er det virkelig nødvendig med ordlegging i retning "verge" og føringer "han synes sikkert matvare x også er sunt?" Du er innpå det selv@Cruzhernandez21

Sitat

Men i den jungelen som er ernæringsstudier, så finner man sikkert en oase hvor man kan hevde det, også.

Og det er også slik det skal vurderes - en svane gjør ingen sommer og "oasen" må vurderes kritisk på lik linje med alle ernæringsstudier. Jeg prøver ikke å snakke ned animalsk mat, som er en viktig matvaregruppe i Norge. Som jeg har skrevet om tidligere har husdyrdrift i Norge også en serie rekke positive aspekter med seg. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...