Gå til innhold

Sykepleie utdanning/ politiattest


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har du muligheit til å sitere meir nøyaktig?
Er du sikker på at du fekk status som sikta? Altså at politiet etterforska direkte for å finne bevis mot deg? Blei det tatt ut tiltale mot deg?
Og kva paragraf blei du eventuelt sikta for å ha brutt?

Etter forskrift om opptak til høgare utdanning skal alle som kan kome i kontakt med mindreårige som ein del av klinisk undervisning eller praksis legge fram politiattest før opptak.
På politiattest til dette formålet skal det framgå om du har vært sikta, tiltalt, har vedtatt forelegg eller har blitt dømt for blant anna straffelovens § 274 om grov korpsskade (strafferamme opp til 10 år).
Dersom du har blitt sikta for kroppsskade, grov kroppskrenkelse eller kropskrenkelse (som alle er mindre alvorlig vold) så kjem ikkje ei tiltaling som ikkje har ført til dom opp på politiattesten.
Grovheita på voldssaken vil med andre ord ha betydning for om du kan få studieplass som sjukepleiar.

I tillegg så er det etter helse- og omsorgstenestelova krav om politiattest for å kunne jobbe i eller for den kommunale helsetenesta.
På den politiattesten skal det også oppførast dersom du har blitt sikta, tiltalt, vedtatt forelegg eller dømt for mindre alvorleg voldskriminalitet som til dømes kroppskrenkelse.

 

Det betyr at dersom du har blitt formelt sikta for å ha brukt vold eller fysisk krenka ein anna person (strafferamme opp til fengsel i 1 år) så vil ikkje politiattesten med den siktelsen hindre deg frå å få studieplass som sjukepleiar. 
Men politiattesten vil være til hinder for å utøve yrket i eller for kommunal helseteneste i ettertid, dette fører naturleg nok til at du får svært begrensa muligheit til å jobbe som sjukepleiar. 

 

Som du ser så er ikkje dette eit enkelt ja/nei-spørsmål. Det er små nøyansar mellom det som er heilt uproblematisk og det som betyr kroken på døra. Du bør derfor sjekke opp det du har av dokumentasjon i saka for å dobbeltsjekke at du reint faktisk blei tiltalt for bruk av vold, eller om du berre hadde status som vitne i saka.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Hei! Jeg fikk status siktet i saken og politiet etterforsket saken et halvt år. Siktet for ‘ vold i nære relasjoner’ men saken ble henlagt pga ingen bevis. Dette er nå 4 år siden. 
Denne siktelsen er jeg urolig for om kommer opp på en politiattest nå som jeg ønsker og ta sykepleier studiet... 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...