Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Lekkasje rundt kjøkkenkran - Haster det?


Anbefalte innlegg

Jeg ble nettopp oppmerksom på at det kommer ut masse* vann rundt basen av kjøkkenkrana når den er i bruk. Googling forteller meg at det nok er tetningsringer inni der som må byttes. Jeg har jo sett at det har vært vått før, men trodde det var jeg som hadde sølt og gjort det vått når jeg vred på den med våte hender osv. Men, nå var det altså så mye vann at det var ingen tvil om hvor det kom fra. 

Er dette noe som bør fikses umiddelbart, eller er det noe som man kan la bero en stund? Er det noen nødløsninger man kan ta i bruk for å utsette en utskiftning av tetningsringer/evt kran? Jeg er sørgelig dum når det gjelder denslags praktiske ting, og ser ikke for meg at jeg kan reparere det selv. 

(Grunnen til at jeg lurer på om det kan vente er at jeg er i risikosonen mtp korona. Jeg er ikke så veldig ivrig på å få folk inn i leiligheta i disse dager. ) 

 

*Det slo meg at alt er relativt, og hva er "masse vann"? Så her er mer utfyllende beskrivelse: Dersom jeg slår på krana uten å bevege tuten sidelengs tar det en liten stund før det begynner å piple litt, men det vokser fort til en liten dam rundt apparatet. Beveger jeg krana mens vannet er på blir den dammen stor ganske fort, og overskuddet renner ned i vasken. Setter jeg på høyt trykk ser jeg også at det kommer noen dråper ut lenger opp i den overgangen som er der. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
RAVKØM skrev (22 minutter siden):

Sjekk hvordan det er under oppvaskkummen er det tørt der så er det ikke noen hast, jeg har hatt samme problemet flere ganger og ventet på å reparere det i flere måneder uten noen skader.

Nå ble jeg lettet. Det var noe av det første jeg sjekket, og der er det tørt. Da holder jeg et øye på tilstanden inni skapet og avventer. :)

Lenke til kommentar
Klutzo skrev (2 minutter siden):

Nå ble jeg lettet. Det var noe av det første jeg sjekket, og der er det tørt. Da holder jeg et øye på tilstanden inni skapet og avventer. :)

For å redusere videre slitasje på pakningene prøv å svinge minst mulig på tuten.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ta for sikkerhetsskyld å legg ett håndkle under og sjekk jevnlig så går det nok bra.

Skulle det bli behov for rørlegger, så ring en seriøs bedrift. De har garantert satt igang tiltak for å hindre smitte til sine ansatte og kunder, og har kjøpt inn sikkerhetsutstyr. Vi har kjøpt heldrakter og annet som trengs når det skulle være behov for det (annen bransje).

Men det skal nok gå bra frem til ting blir bedre og tryggere.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...