Gå til innhold

Jobb ved siden av studie uten faste vakter


Gjest 10365...723

Anbefalte innlegg

Gjest 10365...723

Jeg skal begynne å studere til høsten, sannsynligvis langt unna der jeg bor, og tenkte da å søke meg som tillkallingshjelp i en butikk eller noe lignende.

 

Jeg kommer til å ha en fast jobb under studie hos i en familiebedrift hvor jeg vil tjene litt i mnd med minimalt arbeid. Jeg tenkte da at det kunne vært greit i rolige studieperioder å jobbe enda litt ekstra når jeg har tid. Derfor tenkte jeg å i tillegg søke på en butikk som tilkalling/ringehjelp.

Jeg ønsker ikke å settes opp på noen vakter, kun tilkalling hvor jeg kan takke ja eller nei til vakter. Jeg trenger ikke denne jobben for å ha råd til å studere, men det hadde vært ett fint tilskudd i økonomien. Derfor har jeg noen krav om jeg skulle søke.

Så mine spørsmål er:

Jeg har flere års erfaring med butikkarbeid, samt ansvarserfaring, og vil trenge minimalt med opplæring. Er det da normalt å kunne bli ansatt som ringehjelp?

Vet at i butikkjobb kan man risikere å bli beordret på jobb om det skulle være krise, gjelder dette også ringehjelp?

Vil jeg måtte avtale ferier med arbeidsgiveren? Kan det bli vanskelig å reise hjem hele sommeren og juletidene?

 

Har hatt dårlige erfaringer med jobb under studie tidligere. Ble satt opp på vakter nært eksamen. Var vanskelig å reise hjem i ferien, slik at jeg måtte bli værende i byen et par uker etter studieslutt for å jobbe en vakt. Vaktene krasjet med gruppearbeid. Fikk ikke bytte vakter, selv når de ble veldig ugunstige for studie. Studie blir min førsteprioritet, og ønsker ikke å risikere at jobb kommer i veien for det.

Anonymous poster hash: 10365...723

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Å få seg jobb som ringevikar er ikkje så vanskeleg ettersom det verken forpliktar arbeidsgiver eller deg som arbeidstakar.
Det som ofte er utfordringa er at dersom arbeidsgiver ofte får nei når ein ringer for å tilby deg vakter så vil du havne nederst på ringelista og i praksis vil du kanskje aldri bli oppringt.

Alle tilsette skal ha tilpassa opplæring før du blir satt i arbeid, dersom du har erfaring frå slik type jobb så vil du kreve mindre internopplæring, så det er absolutt eit pluss at du har den nødvendige kompetansen for å utføre jobben.

Arbeidsgivers adgang til å beordre deg på vakt når du i praksis har 0% kontrakt utan arbeidsplikt vil være sterkt begrensa.
Etter arbeidsmiljølova begrenser det seg til unntaksbestemmelsane ved ulykker, naturhendingar og andre uforutsette hendingar der det må gjerast arbeid for å avverge fare for tap av liv eller eigedom.
Det vil stort sett være utan konsekvensar for deg å nekte å jobbe. Arbeidsgiver kan sjølvsagt seie deg opp, men i praksis så vil arbeidsforholdet være sjølvslutta også utan oppsigelse ettersom arbeidsgiver nok ikkje kjem til å ville ringe deg for å spørre om hjelp i framtida om du ikkje er samarbeidsvillig nok til å hjelpe til når det trengs.

Når du ikkje har anna arbeidstid enn dei vaktene du takkar ja til så er det ikkje nødvendig å avtale feriar, du berre velger å takke nei til vakter på dei tidspunkta du vil ha fri.
Den praktiske utfordringa er igjen at det nok er i feriane at behovet for ringevikar er størst ettersom det er då dei faste tilsette vil ha fri.

 

Det du må være oppmerksom på dersom du vil ha jobb som ringevikar er at du får avtale om at du kun jobbar når du kan.
Dersom du får jobb som ringevikar med f.eks. 20% stilling så har du forplikta deg til å stille deg til disposisjon i 7,5 timar i veka, då vil du kunne risikere å bli satt opp på vakter som passar dårleg ettersom arbeidsgiver då har forplikta seg til å tilby deg den avtalte mengden arbeid, og du har forplikta deg til å jobbe den avtalte mengda.
Det er dette som er forskjellen på å ha 20% stilling der du skal jobbe 20% og det å ha avtale om 0% der du får eit tilbod om å jobbe 20% som du kan takke nei til.

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...