Gå til innhold

Valgets kval: B450 eller X570??


Anbefalte innlegg

Må komme meg tilbake til PC livet og oppgradering av PC står for tur. Har kontroll på en del men klarer ikke velge mellom B450 eller x570. Har tenkt å kjøpe en R5 3600. 
går jeg for B450 kommer jeg ut ca 2500,- billigere enn med x570 (da med mange av de samme komponentene unntatt hk og ram). 


x570 (asus rog strix x570f) samt 32gb ram (Ca 10k)

eller 

b450 (asus rog strix b450f) samt 16gb ram (Ca 7,5k)

blir litt forskjellig bruk, ikke veldig heftig spilling men vil gjerne kunne kose meg litt, men også video og bilderedigering. Har et 1060 kort, og kun en 1080p skjerm. 
 

uansett hva jeg velger vil det bli et gigahopp fra i5-760 som jeg har i dag?

 

setter stor pris på hjelp til dette valget

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om du holder deg til Asus Rog kort kan du uansett flashe bios uten cpu montert. Det er en stor fordel om du kjøper hovedkort hvor enkelte serier cpu har kommet på markedet etter initiell bios versjon. Forskjellen utover antall tilgjengelige porter/slots er PCI-e versjon 4.0 og etter hva jeg leser mer robust basic VRM design i X570.

Lenke til kommentar

Tusen takk for svar. Ser ikke hva jeg skal trenge PCI-e 4 til skal jeg være ærlig. Som dere sikkert forstår har frekvensen på å oppgradere gått ned de siste 6-7 årene så tenkte også på futureproofing. Kommer ikke til å klokke annet enn det som er av automuligheter i bios
Jeg er egentlig en asus mann, men har lest mye bra om MSI Ift b450. Da er nok tomahawk det som er aktuelt (pga pris). Ellers er steget opp til x570 mindre igjen. 
 

edit:

leser nå at å installere en m2 enhet disabler 2 sataporter, i alle fall på enkelte b450. Da faller i så fall den planen i grus. Finner ikke svar i manualen til asus b450, kun at ved å bruke 1 av de 2 m2 slottene vil redusere PCI-E. Trenger minst 5 satakontakter, helst alle 6

Endret av Conkey
Knot
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...