Jump to content
Sign in to follow this  
Conkey

Valgets kval: B450 eller X570??

Recommended Posts

Må komme meg tilbake til PC livet og oppgradering av PC står for tur. Har kontroll på en del men klarer ikke velge mellom B450 eller x570. Har tenkt å kjøpe en R5 3600. 
går jeg for B450 kommer jeg ut ca 2500,- billigere enn med x570 (da med mange av de samme komponentene unntatt hk og ram). 


x570 (asus rog strix x570f) samt 32gb ram (Ca 10k)

eller 

b450 (asus rog strix b450f) samt 16gb ram (Ca 7,5k)

blir litt forskjellig bruk, ikke veldig heftig spilling men vil gjerne kunne kose meg litt, men også video og bilderedigering. Har et 1060 kort, og kun en 1080p skjerm. 
 

uansett hva jeg velger vil det bli et gigahopp fra i5-760 som jeg har i dag😛

 

setter stor pris på hjelp til dette valget

Share this post


Link to post

Hadde samme valget når jeg oppgraderte. Valget falt på B450 (Gaming Pro Carbon)  og angrer ikke et sekund. Med mindre du trenger PCIe 4.0 så ser jeg ikke noen grunn til å kjøpe x570 hovedkort. Var i alle fall det min konklusjon ble. Til ditt bruk så vil jeg også anbefale B450. 

Share this post


Link to post

Om du holder deg til Asus Rog kort kan du uansett flashe bios uten cpu montert. Det er en stor fordel om du kjøper hovedkort hvor enkelte serier cpu har kommet på markedet etter initiell bios versjon. Forskjellen utover antall tilgjengelige porter/slots er PCI-e versjon 4.0 og etter hva jeg leser mer robust basic VRM design i X570.

Share this post


Link to post
Annonse

Tusen takk for svar. Ser ikke hva jeg skal trenge PCI-e 4 til skal jeg være ærlig. Som dere sikkert forstår har frekvensen på å oppgradere gått ned de siste 6-7 årene så tenkte også på futureproofing. Kommer ikke til å klokke annet enn det som er av automuligheter i bios
Jeg er egentlig en asus mann, men har lest mye bra om MSI Ift b450. Da er nok tomahawk det som er aktuelt (pga pris). Ellers er steget opp til x570 mindre igjen. 
 

edit:

leser nå at å installere en m2 enhet disabler 2 sataporter, i alle fall på enkelte b450. Da faller i så fall den planen i grus. Finner ikke svar i manualen til asus b450, kun at ved å bruke 1 av de 2 m2 slottene vil redusere PCI-E. Trenger minst 5 satakontakter, helst alle 6

Edited by Conkey
Knot

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...