Gå til innhold

Forbudt for kommunene å kreve nullutslipp og plusshus av utbyggerne


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har det kanskje noe med å gjøre at plusshus er omtrent umulig i Norge?

Altså jeg tenker vanlig enebolig/rekkehus har ikke areal nok til å produsere nok energi fra solen til å dekke egne behov. Så kommer elbiler etc. Og så er prisen av dette... har ALLE råd til solceller i tillegg til den høye kostnaden med å bygge i snart 2020?

Lenke til kommentar

Det er jo fint at noen står opp for vanlige folks sine rettigheter! Det er selvfølgelig ikke opp til en kommune å stille krav som går ut over minimumskravene i forskriftene. For utbyggere går det greit for de kan bare hive merkostnadene over på sine kunder (husholdninger, næringsliv). Mye av grunnen til at leiligheter i byer blir svært dyre er at kommunen forlanger at alt mulig utenfor boligen blir finansiert av utbygger. Utbygger blir skviset av kommunen og utbygger må i siste omgang skvise de ulykkelige som flytter inn (og som ikke har noe valg).

Artikkelen påpeker ganske riktig mange svakheter i lovverket/forskrifter som motarbeider nye og gode løsninger Det som bør skje er at lovverk/forskrifter oppdateres og en kan gi dispensasjoner til kommuner i begrenset omfang for å prøve ut nye løsninger.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...