Gå til innhold

gjennomsnitt watt


Anbefalte innlegg

hvor mye watt trekker en gjennomsnitts pc? da mener jeg ikke max, men hvor mye i gjennomsnitt hele tiden?

 

jeg var med å arrangere et LAN og der hadde vi endel strømprob. (rektoren på skolen vi leide mente vi trengte bare 2 16 amps kurser...vi var over 100 stykk...da måtte jeg le :p )

 

vi skal ha et LAN igjen(samme navn) ca 3 uker etter TG... vi har begynt å småplanlegge litt nå, og lurer derfor på snitt på antall watt per pc.

noen som vet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
www.jscustompcs.com/power_suplay/

eller mente du

www.jscustompcs.com/power_supply/

:p

takker

Den siden der summerer bare max-forbruket for hver komponent og legger til litt for sikkerhetsskyld.. I praksis bruker aldri alle komponentene max samtidig. Dermed er den ganske missvisende selv for PSU-kjøp.

 

Det har altså ingenting med gjennomsnittlige verdier å gjøre. Regn med at en spille-PC bruker rundt 100-150W i snitt (avhengig av specs). I tillegg kommer skjermen. 19" CRT: ca 100W, 17" LCD: ca 40W.

 

100 gjennomsnittlige spille-PC'er med 50/50 LCD og CRT bruker dermed rundt 100*(125W+70W) =~ 20 kW. For sikkerhestskyld rund dette opp til 30 kW så dere ikke ligger på vippen av det kursene klarer. Da kan vi lett regne ut strøm-behovet: 30.000W/230V = 130 A. Dere trenger altså ca 8 stk 16A kurser. Hør med vaktmesteren på skolen hvor mange kurser det er i hvert klasserom og om de er 10 eller 16 A og om noen klasserom deler kurser. Beregn ut fra det hvor mange PC'er som kan plasseres på hvert klasserom.

Lenke til kommentar

ja, strøm er ikke noe prob

 

er en slik gammel flat-trefase kontakt(husker ikke navnet) der inne....på den sitter det noen ENORME sikringer....på denne fikk vi ut 7 16 amps kurser...(himsnekra av meg :) ) vi målte med multimeter, og alt var riktig...en i crewet som skal være med går i læra som elektriker, og kan låne utstyr på jobben. ville bare vite hvor mye utstyr vi trenger.

 

eneste problemet er at det ikke er automatsikringer

 

vi kan ikke dra ledninger så langt heller, siden vi samler alle i aulaen/gymsalen

da blir spenningsfallet for stort.

 

ja, hørt at pc'n bruker 3 ganger så mye strøm eller noe når den skrus på...en liten tass som satt på et hjørne klarte hele tiden og sparke løs kontakta, og satte den rett i igjen, så alle pc'ene fikk en kickstart. da spratt sikringen! dessuten var de sikringe eldgamle, så en sikring som skulle gått, gikk ikke, og smelta...den fortsatte å lede strøm, men smelta seg nedover og nedover...fikk seff fiksa dette. sa oxo ifra til skole.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

vi regner 1,5 ampere per pers..

når vi arrangerer.. forrige gang var vi 170 pers..

vi har eget strømskap, sånn som elektrikkere bruker i ikke ferdig hus..

så da plugga vi bare det rett i ett sånn "monsteruttak"..

som gjennomsnitt så bruker nok ikke pc'n mer enn 1A..

testa med amperemeteret mitt eigang.. og det vista at hele padda mi - som forsyner pc, skjerm, skanner, skriver og pc høytalere - brukte 1,3A

 

så regner dere 1,5 per person så burde dere ha godt med strøm til alle!

så hvorfor folk har PSU på 500W vet ikke jeg.. ingen som stresser den mer enn 50% uansett.. :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...