Gå til innhold

TP-Link TL-PA4010KIT 500 mbit?


LMH1

Anbefalte innlegg

TP-Link TL-PA4010KIT

hvordan er det mulig å få 500 mbit med kun 4 pins istedenfor 8?

Det sier seg selv, med VDSL\ADSL at man skulle få 500 mbit uten G.fast er teknisk umulig.

hva sier OFDM (Orthogonal Frequency Division Multiplexing) hos dere? er det teknologi som gjør at man trenger halvparten av pinsene?

Har opplevd mye rart med homeplugg blir varme og slutter å fungere etter 1 år.

Men aldri sett noen som bruker halvparten av pinsene og likevel påstår den klarer 500 mbit, selv Cat 6 kabel med halvparten av pinsene klarer vel neppe den hastigheten med kun 4 ledere, selv om man har 10 gigabit switch.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Antall ledere bestemmer ikke båndbredden. Moduleringen og frekvensområder som kan benyttes blir i mange tilfeller det helt sentrale. OFDM - med et subsett av egenskaper - benyttes i veldig mange sammenhenger - f.eks. er det nødvendigvis ikke noe problem å levere flere Gbps på en koakskabel, bare man har et stort nok frekvensområde man kan bruke. OFDM er det som da bl.a. benyttes for Docsis, kabel-tv, WiFi og så mangt annet. Og selv med samme moduleringsteknologi sett på et høyt nivå, vil det være mange subparametere som avgjør den reelle båndbredden. 

Har du hatt så mange homeplug-installasjoner at du har noe statistisk grunnlag? Har selv benyttet litt forskjellige typer, og vært godt fornøyd med det. Kjenner også flere som bruker det, som har adapter som har stått å gått i årevis, selv med mer eller mindre kontinuerlig trafikk store deler av døgnet. Kvalitetsforskjeller som påvirker levetid og effektbruk er det naturligvis på basis av komponenter som er benyttet. Kvalitetsforskjeller på ytelse er det også - noe som kan være spesielt viktig er hvilket chipset som benyttes, samt filtre - filtre som kan gi bedre ytelse også når det er en viss mengde støy. Noen homeplug-løsninger har veldig enkle filtre, mens andre mer påkostede kan fungere godt der andre knapt fungerer overhode.

Når det gjelder Homeplug, er det såpass mange faktorer som påvirker at det i likhet med WiFi blir høyst teoretiske hastigheter. Tar man andre teknologier basert på OFDM kan forskjellen mellom spesifikasjon og faktisk ytelse være liten - f.eks. MoCA 2.0 kan godt gi 80%+ av spesifiserte 800 Mbps.

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Vel, det står jo i spesifkasjonene at nettverksportene er 100 Mb/s porter. PÅ TP-links egen side så nevnes det ikke ikke i produktbeskrivelsen. Ser ut som om TP-link har vært sleipe her. De spesifiserer for at det er " theoretical maximum physical-layer data transfer rate. Those terms are used on this product solely to indicate its compatibility with other “AV600” or “600Mbps” powerline devices ", men likevel.

 

OFDM har ikke ikke å noe å gjøre med antall pins, som oftest så vil du se OFDM i sammenheng med radiooverføringer. 4G, wifi etc etc. Det er en mulltipleksingsmetode, og er en metode for å kunne sende flere samtididge  datastrømmer med lav datarate enn en datastrøm med høy datarate.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hva man her mener med f.eks. 500 Mbps kan være en definisjonssak. f.eks. kan det være at hvis man har X antall adaptere, som mellom seg har kommunikasjon, kan det være at man får - i teorien - 500 Mbps totalt sett. Altså man snakker om den totale båndbredden for nettet - ikke hva man kan hente ut på et av punktene i nettet. I teorioen kan man si det samme om angivelsen av WiFi i en del sammenhenger.

Teoretisk båndbredde vil da ellers gjerne regnet ut i fra forhold der det f.eks. ikke finnes støy. Vil da gjelde både WiFi og Homeplug. Tar man alle parameterene for moduleringen av dataene og sendefrekvens, kommer man fram til et tall man fort putter på eska til produktet. Men så blir det ikke mye som skal til av støy før det begynner å falle. Som sagt, hvor mye de faller for homeplug kan også være snakk om hvor mye av støyen som adapterne klarer å filtrere vekk.

Har vel aldri testet adaptere angitt med noe høyere hastighet enn 500 Mbps. Med de siste jeg brukte der fra Devolo, fikk jeg så vidt jeg husker ca. 250 Mbps på det beste, mellom helt forskjellige rom et stykke fra hverandre i huset. Har et hus der omtrent hvert et rom har et par egne kurser (f.eks. en til lys/stikk, egen til varmekabel). Men sentrale er fort at man er på de samme fasene.  Får man her en splitt, vil en del falle ganske mye i hastighet. Samtidig - på rom rett ved siden av, kunne jeg ha lagt under 100 Mbps.

Når det gjelder støy, kan det f.eks. være fra andre elektriske artikler. Her husker jeg at en eller annen eldre Lenovo-pc jeg hadde, trolig genererte veldig mye støy - bare strømforsyningen ble satt i kontakten på samme stikkontakt, så falt ytelsen drastisk. Samtidig, om jeg koblet den samme pc-en på samme sløyfe i kontakten før stikkontakten homeplug var plassert i, fungerte det bedre - selv om da datastrømmen passert gjennom den samme stikkontakten.

Homeplug går vel på ca. 30-86 MHz. Mulig at det i teorien kan påvirke eller bli påvirket av Docsis. I england har man vel kjørt DAB på såpass lave frekvenser at Homeplug kunne påvirke.

En de av løsningene som har mer enn 500 Mbps, kan vel blant annet bruke jordleder også. 

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...