Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Feilbehandling på sykehus grunnet potensielt villedende sykepleier i kontakt med lege


IrritertPasient

Anbefalte innlegg

Hei er usikker på om dette skal postes her eller i Helse seksjonen, men tar det her da jeg helst er ute etter hvilke juridiske jeg har rettigheter i forhold til dette. Jeg er en type 1 diabetiker, i kontakt med diabetes-poliklinikken på nærmeste sykehuset har jeg bedt om en ny type insulin pumpe som har visse nye funksjoner som jeg tror ville bedret helsetilstanden min betraktelig over tid, men har blitt nektet dette. Problemet er at grunnene som er notert i Pasientjournal ikke samsvarer med det diabetes sykepleieren har sagt muntlig under timebesøkene. Jeg har fått flere forskjellige grunner av sykepleieren i løpet av de forrige 3 møtene og de er i kronologiskrekkefølge:

1. Jeg spiser for mye ferdig mat (fjordland, pizza, osv) og de er for vanskelig å telle karbohydrater med.

Kommentar: Her må hun jo enten tro jeg er for retardert til klare å konvertere 100g fra næringsinnholdsinformasjonen til hva enn pakkens vekt er eller ikke vite at næringsinnhold står bak på absolutt alt av ferdigmat du kjøper i butikken, eller eventuelt kan hun være konspiratorisk og tro produsentene forfalsker innholdet.

2. Hun får inntrykk av at jeg ikke kan nok om karbotelling (Dette er det som står i journalen)

Kommentar: Vi har i det hele tatt ikke hatt noen samtale som burde gi henne noe som helst inntrykk av hva jeg kan eller ikke kan utover at jeg har sagt jeg spiser så mye ferdigmat at det stortsett bare vil være å se på næringsinnholdet bakpå for å finne ut hvor mye karbs det er.

3. Det er fare for at jeg vil kunne få følinger dersom jeg bruker det nye hjelpemiddelet. 

Kommentar: Dette er rett og slett feil i forhold til forskning som er gjort på pumpen i forhold til lansering i f.eks USA, hvor FDA testingen viste en reduksjon i antall følinger på over 40%.

4. Jeg tilfredsstiller ikke seksjon for behandlingshjelpemidler sine krav til å kunne få denne pumpen.

Kommentar: Hun klarer ikke å fremstille hva disse kravene er, denne begrunnelsen kom etter jeg hadde konfrontert henne med at hun i det hele tatt ikke sjekket noe angående mine kunnskaper om karbotelling slik som det står hun hadde fått inntrykk jeg ikke kan noenting om i journalen. Ut fra hva denne pumpens ekstra funksjoner er skulle jeg tro folk med min type status i forhold til diabetesen er akkurat hva primærmålgruppen er da de med bedre kontroll enn meg ikke vil få mye ut av den og de med veldig mye bedre kontroll enn meg vil få forverret sitt gjennomsnittlige bloodsukker.

 

Jeg har ikke fått være i snakk med legen om dette da det er evigheter siden jeg har hatt time med henne, men sykepleier har i forhold til grunn 1 og 2 gjemt seg bak legen og sagt det er legen som ikke vil skrive ut hjelpemiddelet, problemet er at hvis hun har framstilt det som står i journalen til legen (grunn 2) så har hun jo ikke gjort sin due dilligence og sjekket hva jeg kan eller ikke kan. Jeg har sagt det stort sett vil holde for mitt bruk og regne ut fra hva som står på pakken, hvis hun er uenig i at den metoden funker har hun ikke framstilt noen grunn til det som jo absolutt burde være på plass.

I tillegg skriver hun i et notat i journalen at hun har forklart meg noe som jeg er 100% sikker på at hun ikke har gjort. Det er forsåvedt irrelevant i forhold til dette, men viser jo et slags tegn på forfalskning(?)

Så i så fall lurer jeg på hva er mine rettigheter til å få vite nøyaktig hva sykepleier sier til lege, kan jeg kreve å ha for eksempel en tlf konferanse med begge på linjen samtidig hvor sykepleier sier sin fremstilling av saken og lege avkrefter/bekrefter dette? Hva er mine rettighetter til å få bytte lege/sykepleier team ved samme behandlingsinstitusjon? (vet om fritt sykehusvalg, men reiser desverre allerede timesvis bare for å komme til dette sykehuset og er ikke interessert i å dra noe lengre)

 

Vil jeg kunne kjøpe behandlingshjelpemiddelet selv og få refundert ved å foreksempel saksøke dersom sykepleier faktisk har villedet legen?

Endret av IrritertPasient
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Essensen i problemstillingen din kommer i tema #4 - er dette et hjelpemiddel du har krav på etter pasient- og brukerrettighetsloven § 2-1b, jf. prioriteringsforskriften § 2. Spørsmålet er om dette er et medisinsk nødvendig hjelpemiddel, om det kan forventes at dette hjelpemiddelet vil være til nytte for deg, og om den forventede nytten står i et rimelig forhold til den forventede ressursbruken. 

Er du uenig vil det mest nærliggende være å klage til Fylkesmannen etter pasient- og brukerrettighetsloven kapittel 7. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...