Gå til innhold

Apple TV 4k og VPN


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

En kan se så enkelt "gamle" nyheter, om en har forsåvet seg :-)

Nei det er jo flere ting som er intresant, når en ikke er hjemme for å se sendinger som er gått tidligere samme dag eller uka som var.

 

Det trenger ikke være VPN, men noe som kan gjøres for å sett gamle sendinger.

 

Dette gjelder i Spania der min routeren min er låst, og får ikke lagt inn noe VPN på den. Har koblet internet router igjennom google mesh routere, noe som kan gjøres der?

Lenke til kommentar

AppleTV har ikke egen VPN klient eller applikasjoner som gir deg VPN (så vidt jeg vet i alle fall).  Det betyr at du må egen ruter med VPN oppkobling mot en VPN server hjemme.  

 

En enkel måte å gjøre dette på er å benytte ASUS sine rutere. 

Du har en ASUS ruter tilkoblet Internett hjemme hos deg selv.  Denne settes også opp til å fungere som en OpenVPN server.  Dersom denne ASUS ruteren ikke er din hovedruter hjemme (den som fysisk er koblet mot Internett) så må du sette opp port-forwarding på aktuell port som benyttes til OpenVPN fra ISP ruter mot din ASUS ruter sin IP adresse.

 

I Spania så kobler du en ASUS ruter til din ISP ruter via kabel (fra WAN port på ASUS til ISP ruter).  Denne ASUS ruteren settes også opp til å fungere som en OpenVPN klient mot din OpenVPN server i Norge.  Deretter kobler du AppleTV til ASUS ruter (kobles til en LAN port på ASUS ruter).   

 

Hvis dette er gjort korrekt vil din AppleTV, og alle andre enheter som kobles mot din ASUS ruter i Spania enten via LAN eller Wifi, bli rutet via din ASUS ruter hjemme og derfor få en norsk public IP adresse.

 

ASUS RT-AC68U er eksempel på en ASUS ruter som støtter denne type konfigurasjon.  Den ligger på ca 1500 og du trenger 2 stk.  Andre kan gjøre samme nytten, men sjekk at den også fungere som både en OpenVPN server og en OpenVPN klient.  Og så må du vite hvordan dette settes opp og blir konfigurert fordi det er ikke bare pek-og-klikk.

Endret av Øystein H
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...