Jump to content
Sign in to follow this  
Håndballdame

Leggsmerter. Andre med erfaring?

Recommended Posts

Jeg er 19 år som spiller aktivt håndball. Har gjort det i ca 10 år. De siste årene har jeg slitt med leggsmerter av/og på. Smertene kommer under trening/kamp, å det kjennes nesten ut som kramper. Leggen blir hard og verker veldig, og noen ganger føles det som om musklene svikter i leggen når jeg feks. skal hoppe opp for å skyte. Etter treningen har jeg skikkelig vondt å det føles som om det dunker inni leggen. Dagen etterpå kjennes leggen ok ut igjen. Helt til neste trening. Har tidligere hatt beinhinnebetennelse, å vet hvordan det fungerer men dette er noe annet. Noen som har en formening av hva dette kan være??

På forhånd takk 😃

Share this post


Link to post

Hmm.. Håndball er jo en meget belastende sport for både legger og kne. Hvis du lander feil ofte kan du vel risikere å sakte men sikkert rive opp leggmuskelen.

 

Har dere hatt spesifikk trening i forhold til dette å lande (riktig) etter hopp osv? Diverse støtte rundt knær og ankel, ting som støtter opp leggen er muligens også noe å undersøke.

 

Hvis du f.eks lander med full kraft og en helt utstrekt leggmuskel (på flat fot fremover, 45 grader), så må det fysisk sett rive bak på leggmuskelen, eventuelt skape rifter i muskelen. Jeg er ingen ekspert, men har sett en del håndball og har litt peiling på sportsfysikk.

Edited by zeebra

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...