Gå til innhold

Leggsmerter. Andre med erfaring?


Anbefalte innlegg

Jeg er 19 år som spiller aktivt håndball. Har gjort det i ca 10 år. De siste årene har jeg slitt med leggsmerter av/og på. Smertene kommer under trening/kamp, å det kjennes nesten ut som kramper. Leggen blir hard og verker veldig, og noen ganger føles det som om musklene svikter i leggen når jeg feks. skal hoppe opp for å skyte. Etter treningen har jeg skikkelig vondt å det føles som om det dunker inni leggen. Dagen etterpå kjennes leggen ok ut igjen. Helt til neste trening. Har tidligere hatt beinhinnebetennelse, å vet hvordan det fungerer men dette er noe annet. Noen som har en formening av hva dette kan være??

På forhånd takk ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hmm.. Håndball er jo en meget belastende sport for både legger og kne. Hvis du lander feil ofte kan du vel risikere å sakte men sikkert rive opp leggmuskelen.

 

Har dere hatt spesifikk trening i forhold til dette å lande (riktig) etter hopp osv? Diverse støtte rundt knær og ankel, ting som støtter opp leggen er muligens også noe å undersøke.

 

Hvis du f.eks lander med full kraft og en helt utstrekt leggmuskel (på flat fot fremover, 45 grader), så må det fysisk sett rive bak på leggmuskelen, eventuelt skape rifter i muskelen. Jeg er ingen ekspert, men har sett en del håndball og har litt peiling på sportsfysikk.

Endret av zeebra
Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Har ikke selv hatt noen store problemer med leggene, men mulig jeg har ett tips.

For noen år siden så ble jeg veldig oppmerksom på disse oppbygde helene i skoene, og gikk bevisst inn for å handle sko med flate såler.

Og det gikk ikke lange tiden før jeg begynte å få veldig gode følelser i leggene, så mye at jeg vil si det har endret livet, og leggene bare ved å gå føles som en helt ny ukjent opplevelse.

Eneste problemet i oppstarten var at jeg følte at tærne ble veldig slitne, men det gikk over etter et par måneder når jeg hadde vendt meg til det, og leggmusklene ble mye lengre og.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...