Jump to content

Shifu77

Medlemmer
 • Content Count

  45
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9 :)

Recent Profile Visitors

162 profile views
 1. Ok, så VPN tjenester bruker andre subnett enn det som er standard i vanlige husholdninger og bedrifter?
 2. Ja nettopp, høres komplisert og innviklet ut - og ja, 16år og 10 år på skolebenken, nettopp hele poenget med det hele, slippe skolen. Hovedprinsippet er såre enkelt, i stedet for at du skal vente til du er så så gammel, også må være på en spesiell plass, til en spesiell tid, med "rette" mennesker og KUN gjøre dette der og da, så hva med å bare lære deg det du vil når du vil?? Som eksempel, ei lita jente 4år, vil lese tegneserier - slik vårt system fungerer i dag så neida, kan ikke lære nå, må vente og vente, til rett alder, på rett sted, med "rette" mennesker, sitte på en trestol til rett tid og kan selvsagt kun nå lære f.eks. side 1 og 2 av den ene boken i pensum nå i dag på den ene timen som er satt av. Denne lille jenta som her referert til, lærte seg å lese, og fullførte hele grunnskolen i sitt språk på ca 1 måned... Høres dette utrolig ut?? Nei, for når hun vil, kan hun og vil hun bruke nesten hele sin tid på dette, helt til hun går lei, så da lærer hun noe annet hun vil når hun vil lære noe annet. Og da kan du gange læringsevnen med nesten hva som helst, har du lyst har du lov. Prinsippene er simple, og også en ting til - hvis vi viser til konkrete "yrkesfag" så er i grunnen alt det samme. De samme naturlovene, det samme hjulet i alle motorer og generatorer f.eks., så hvis du kan ett "yrkesfag" så kan du i prinsippet alle. Noen justeringer her og der, men stort sett det samme opplegget. Hvis vi kan lære det vi vil når vi vil, så kutter vi ut dødtiden med å vente, også er vi jo mere motiverte for å lære, hvis vi lærer det vi vil lære der og da, i stedet for noe annet en annen gang enn når vi vil lære. Simple prinsipper, utrolig effektivt.
 3. På slutten av 80 tallet eller begynnelsen av 90 tallet så kom jeg ved en tilfeldighet over en dokumentar som jeg sent vil glemme. Har forsøkt i senere tid å finne noe info om dette på nett, men nei ingenting så langt – mulig jeg søker feil så da prøver jeg her om kanskje noen har noe klokt å melde på området. Kort fortalt, vi har i dag små barn helt nede i 7års alder som er ferdige med all utdannelse som jorden har å tilby – ikke bare er de ferdige, de har også de høyeste "graderingene" som er mulig å oppnå i alle fag, og dette er helt vanlige barn, ikke "genier" eller noe som helst. Prinsippene de viste frem var såre enkle, og personlig syntes jeg dette er noe jeg ville "markedsføre" aktivt, men klarer ikke i dag å finne ett eneste ord om dette på nett, ei heller har jeg noengang møtt noen som har fått dette med seg. Noen derute som har eller klarer å finne noe info om dette? Kanskje noen som har en link til denne dokumentaren?? Syntes dette er noe alle mennesker på jorden burde få med seg – tror livet på jorden ville blitt dramatisk mye bedre dersom alle visste "alt".
 4. Blokkert IP adresse? Det er vel svært få der ute som har statisk IP. Så hvordan kan dette være en god strategi?
 5. Himmel og hav, merker at jeg begynner å bli gammel. Kan noen forklare meg hva denne tråden dreier seg om og hvordan den er ment å fungere? Finner ingen røde tråder her...
 6. Hmm, nå er det jo nettopp ordet "forbruk" som saken gjelder her, dette eksisterer ikke i naturen, så hvordan kan det ha seg at folk fremdeles bruker dette uttrykket? Vi lærer av termodynamikkens første lov at energi ikke kan oppstå eller forsvinne, den kan kun omdannes fra en form for energi til annen form for energi, så hvorfor snakker vi da fremdeles om dette? Som f.eks. maten du spiser, skal ut igjen, gjennom både avføring, pust osv, den blir ikke "borte", den blir bare omdannet til en annen form, som igjen skal bli til næring for jorden, som igjen gir næring til vekstene, som igjen gir næring til dyrene, som igjen skal dø en dag og tilbake i jorden som igjen blir til næring for jorden og alt det der. Så hvorfor er dette fremdeles noe som er en sak i dag? Joda, vårt "økonomiske" system lager jo mer enn nok av disse problemene, trass i at vi ved enkle grep har løst dette for lenge siden. Som de som jobber i allefall innen trefelling i nordeuropa, så har vi løst dette såre enkelt, rett og slett ved å ikke bare jevne hele områder for skog, men heller bare tar de største og lar de minste stå igjen, og i løpet av 20år så er det i nordeuropa i allefall, mere skog når de kommer tilbake etter 20år for å felle på nytt enn når de startet. Saken løst, men tydeligvis ikke innført i global skala.. Javel? Snakker du da om matvarene i "systemet" som jo er mindre enn 1 promille av det totale, eller om de ca 99,99% av alt det andre som lever fritt i naturen uten noen form for inngrep fra mennesker? Tja, skummelt vil jeg ikke si. Som også dette med "forbruk" så syntes jeg dette er en avsporing, selv om det i og for seg er rett, men dette har jo holdt på i milliarder av år nå, så dette er jo ikke noe nytt, det er slik naturen fungerer. Jo, men enda mer problematisk er vel at folk ikke forstår hva som er problemene, noe jeg syntes spesielt denne artikkelen beviser, når media nærmest konstant hauser opp om ting som ikke engang eksisterer og folk tror på det..
 7. https://www.nrk.no/norge/rapport_-jordas-ressurser-for-i-ar-er-brukt-opp-1.14641222 Er vi virkelig ved verdens ende, i år også?? Hvis vi elegant hopper over det faktum at det ikke eksisterer noe forbruk i denne naturen, er det virkelig nødvendig med slike påstander nå i vår tid, fremdeles, offisielt presentert av folk som angivelig bør uttale seg om dette? Hvis vi f.eks. ser på maten i butikkene, som vel er de ressursene vi trenger mest, så dekker ikke dette engang 1 promille av det totale antall matvarer som er der ute, så hvordan kan vi nå ha brukt opp jordens matressurser f.eks.?? Selv så ser jeg mat gatelangs store deler av året, mat som er sunn og naturlig men ikke i bruk, finnes ikke i butikkene. Vi lærer at selv de matvarer som slipper ut i butikkene er bare rundt 30% av det totale i systemet, resten blir kastet selv om dette er brukbar mat. Er det virkelig nødvendig med slike påstander i offisielle media nå i dag? Er dette useriøst?
 8. Ja du sier noe der, kommunikasjon er jo ruvende på toppen av listen av hva som skaper problemer for oss mennesker på jorden. Med alle språk, dialekter, lokale uttrykk, sprik i kunnskaper og også da det problemet med å konvertere dette skriftlig. Så slike forum som dette er jo nesten å yppe til bråk 😆
 9. Hva med geotermisk energi? Ser den ikke er nevnt, men Island har i allefall hatt stor suksess med dette, mener de har nok energi til 100++ jordkloder, helt uten utslipp av annet enn vanndamp, men må jo bore et stykke inn i jorda for å få det til. Annet enn det så virker det som grei skuring dette.
 10. Syntes DNB er inne på noe her, spesielt med tanke på dette med jordvarme. Nrk sendte jo en kort norskprodusert serie på 2000 tallet som het "en reise i vannets fremtid", og der så får vi vite at selv Island hadde nok energi i form av geotermiskenergi tilsvarende ca 900 milliarder mennesker, så mulig dette er veien å gå.
 11. Syntes dette høres lovende ut. Nrk sendte jo en kort norskprodusert serie på 2000 tallet som het "en reise i vannets fremtid" - og der så forteller de i allefall at i 2003 tror jeg det var, så hadde selv Island nok energi med denne teknologien tilsvarende en befolkningsmasse på ca 900 milliarder mennesker. Så hvorfor bruker ikke alle dette nå i dag?
 12. Hva med å bare fjerne hele konseptet om økonomi?? Dette eksisterer jo ikke i virkeligheten dette så hvorfor må vi som eneste dyr trenge dette?? Hvis det ikke er noen økonomi så er det stort sett bare å sørge for at man har det man trenger.
 13. Vil anbefale deg å ta en titt på Venus prosjektet i denne sammenheng, de var jo veldig i skuddet for noen år tilbake. Forøvrig også en god del om dette temaet på youtube, ser i allefall ut som om de har løst dette for lenge siden.
 14. Ja vi har nå fått bekreftet igjen av verdensøkonomien at null rente er med på å gjøre selv pandemitider til det bedre. Så da er vel saken klar, da burde jo det fungere på en normal dag også skulle man tro i allefall. Så da får vi jo bare fjerne disse rentene en gang for alle. Kan ikke forstå hva godt det gjør å ha renter, hvis det å fjerne de skal kunne hjelpe på selv en pandemi, så burde det vel også klare resten av disse problemene og?? Så hva med å sørge for forbud av renter til evig tid?
 15. Ja nettopp, og hva var det jeg sa?? Selv de spørsmålene du stiller et jo totalt bak mål, alle svar på det du spurte om er jo selvsagt alltid NEI. Noe slikt eksisterer ikke, så da må svaret være NEI. Men det er det jo svært få individer der ute som forstår noe som helst av, og også tydeligvis du..
×
×
 • Create New...