Gå til innhold

Fysiker og flyger samtidig?


Anbefalte innlegg

Jeg har prøvd å velge en av disse, men har en stor lidenskap for begge. Derfor har jeg bestemt meg for å ta bachelorsgraden innen fysikk i UiO og prøve meg inn på flygerutdanning i forsvaret deretter. 


 


Hvilke fordeler har jeg med dette valget? Hvis det er et fordel i det hele tatt?


 


Jeg har drømt veldig mye om å bli testpilot også, kan dette være den beste veien til det? Nemlig gjennom fysikk- og forsvars flygerutdanning? 


 


Jeg har planer om å ta PPL sertifikat imens jeg i studiet, er dette lurt med tanke på at de vil da kreve mer av meg på flygerskole?


 


Hva mener dere? Hvilke fordeler og ulemper har jeg med dette planen min? Kan dette virke som bortkastet tid? 


Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hadde jeg vært deg ville jeg heller satset på en ingeniørutdanning/teknisk utdanning. En bachelor i fysikk er alt for generell og vil ikke gi deg noe særlig å falle tilbake på, hvis du ikke vil bli lærer eller jobbe med noe annet, f.eks utvikling/programmering eller liknende. Skal du satse på en karriere som fysiker må du nok ta både master og phd. 

Endret av Marcus Halberstram
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du får ikke flygerutdannelse av forsvare uten å verve deg der over lengre tid. Og det er ikke sikkert du kvalifiserer til den i det heletatt, mye vanskeligere å ta den enn kommersiell.

 

Og hvorfor må du studere fysikk? Studere noe på et uslig universitet i Oslo er ikke fasiten for hvordan du tiltar deg lærdom og utvider din horisont innenfor fysikk. Ved mindre du eksklusivt til gjøre det for tilgang til forskjellige fortrengningseksperiment som du uansett ikke hadde fått lov til å røre som en bachelor student.

 

Fysikk kan du i veldig stor grad lære på egenhånd.

Lenke til kommentar

Problemet som ikke lar meg søke pilotutdanning I forsvaret er norsk statsborgerskap, for det har jeg ikke.

 

Derfor synes jeg at det hadde vært lurt å studere noe jeg liker I mens jeg ordner statsborgerskap. Hvis forsvaret mener at det er ikke meg de leter etter, så har jeg noe å falle tilbake på, nemlig fysikk, master- og doktorgrad

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...