Gå til innhold

Noen vektere/alarmoperatører her?


Anbefalte innlegg

Ble tilbudt en jobb ved siden av studiene, det medfører at jeg sier opp en lager jobb jeg allerede har nå der tjener 176,- i timen og må ta et vekter kurs som går i 4 uker, som bedriften betaler for. Etter kurset så kan jeg først starte på jobben. Vet ikke hvordan jeg skal få til det med jobben jeg har nå om å søke fri, si opp så tidlig, men hvordan skal jeg dekke husleie osv blir litt problematisk! Noe innspill?


Evt hva er start lønn for en alarmoperatør med gjennomført vekterkurs? 


Er jobben bra?


Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er forholdsvis vanlig å også få betalt for tida som går med til å ta kurset, så du bør sjekke opp nærmare om arbeidsgiver kun dekker kursavgifta, eller om du får betalt for å gå kurset. Eg kjenner ikkje vekterbransjen i detalj, men eg ser ingen grunn til at det skulle være eit større problem der.

 

Dersom du ikkje får betalt dei fire vekene du går kurset, og du heller ikkje kan jobbe fordi du er på kurs, så må du leve på oppsparte middlar. Du har ikkje rett på dagpengar sidan du ikkje har blitt sakt opp, og du er heller ikkje jobbsøkande sidan du har fått jobb som du du fyrst får starte i fire veker etter kursstart.

 

Ein vanleg måte å ordne dette reint praktisk er at arbeidsgiver betaler lønn og betalar kursutgiftene medan du er i utdanning, men at du inngår avtale om bindingstid til arbeidsgiver.

Ein avtale om bindingstid skal være like bindande for begge partar, og skal avspeile verdien av utdanninga. For eit fire vekers kurs så er det ikkje allverden med bindingstid arbeidsgiver kan kreve, ein tommelfingerregel der ein får betalt for å ta høgare utdanning er at bindingstida ikkje skal være lenger enn utdanningas varigheit. For eit fire vekers kurs burde det bety ein måneds binding.

Ved avtale om bindingstid er det også vanlig å avtale konsekvenser ved brudd på bindingstida, for arbeidstaker vil dette oftast medføre at ein avtaler at ein betaler ein andel av kursutgiftene tilsvarande andelen av bindingstida som er avtent.

Typisk eksempel er dersom du inngår avtale om bindingstid og tek dette kurset med full betaling, og deretter hopper av så må du sjølv dekke heile kurset, og dersom du jobbar halve bindingstida før du slutter så betalar du for halve kurset.

 

Så sjekk opp dette, og prøv å reforhandle om du har fått ein dårleg avtale.

Husk også at dersom du i praksis jobber ein måned gratis, så blir den gjennomsnittlege timesbetalinga lavare sidan du ikkje får betalt for alle timane du har brukt på arbeidsgiver.

Dersom du har denne jobben i 1 år, så går du eigentleg glipp av 10% av årslønna fordi du har jobba ein måned gratis. Enda dårlegare blir reknestykket om du berre jobbar deltid og ikkje får jobbe fulltid.

 

Ei alternativ løysning dersom du ikkje får betalt for å gå kurset, er å be om å få forskudd på framtidig lønn, slik at du i det minste får litt utbetalt den måneden du går på kurs.

 

 

Når det gjeld lønn, så kan eg lese utifrå vekteroverenskomsten at for fagorganiserte vektere så skal du som startlønn ha minst 28 625,86 kr i måneden, eller 176,16 kr i timen for vanleg 37,5 timers arbeidsveke.

Det ser ut som at vektere og lagerarbeidere har samme tariffavtale sidan timesbetalinga er heilt lik.

I tillegg så vil du som vekter få litt ulempetillegg alt etter kva du jobber som, og når du jobber.

Det er for eksempel tillegg for å sitte på alarmsentral, tillegg for å være mobilvekter, tillegg for å sitte i resepsjon, osv.

Dette i tillegg til vanlege ulempetillegg for kvelds og nattearbeid.

 

 

Som sagt kjenner eg ikkje vekterbransjen spesielt godt, men om jobben er bra kjem veldig ann på nøyaktig kva type jobb du har, og kva type arbeidsoppgåver du liker å ha.

Vekterjobben kan være alt frå å springe etter skurkar og yte fyrstehjelp ved vold- og ulykkessituasjonar, eller sitte på alarmsentral for å ta imot og responere på alarmoppdrag, til å heilt i den andre enden sitte å stirre i ein skjerm heile dagen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

176 kr stemmer nok for en dagtidjobb uten opparbeidet ansiennitet. Du har også et ekstra tillegg som alarmoperatør. Det pågår også et lønnsoppgjør denne måneden som kan du alt fra 2 kr til 10 kr ekstra i timen. Det svaret får vi på slutten av måneden, om det oppnås enighet.

Endret av Windoge
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...