Gå til innhold

Bøker psykologistudier


Taurean

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvor eller hvordan finner man ut hvilke bøker som kjøpes til psykologistudier? Er det noe man kun får greie på når man har valgt studiet? Finner det ikke noe sted rundt på internett.

 

Om du skal lese på egenhånd, så ville jeg anbefalt å google deg frem til de mest interessante bøkene innenfor temaet. Reddit har typisk gode samletråder for den slags. Pensumlitteratur er ofte en veldig ineffektiv måte å tilegne seg noe annet enn selve studiet på. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Pepsimax94: Mange takk, godt forslag!

 

Dr. Professor: Hadde bare tenkt å se om jeg klarte å følge et studieløp, så klart hvis det er mulig uten bli bankerott.

 

Men mener du da at pensumlitteratur er utdatert eller ikke relevant for kommende psykologer? ^^ Går man ikke et studieløp for å lære nettopp det man skal lære for å praktisere det man studerer? Det er vel ikke forventet at man kan alt om faget før man begynner å studere, ellers hadde det vel ikke vært noe poeng?

Lenke til kommentar

Det varierer masse, psykologi har årsstudier, bachelor, master, phd og profesjon. Så varierer det igjen på hvilket studiested. Om du velger "oppbygging av studiet" her får du opp alle emnene. Trykker du deg inn på et emne får du opp en beskrivelse av emnet og nederst er det vanligvis pensumliste for det faget. Noen fag endres såpass mye at det bare er oppgitt at pensumliste fås ved studiestart. Mange fag bruker dessuten en hel del forskningsartikler. Dette er et ganske typisk innføringsfag, her ser du at pensum er en bok som gir en kort innføring i psykologiens viktigste/største deler.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Generelt så vil det være mange bøker som er fungerende. Psykologifaget er ganske greit delt opp i mindre emner og inndelingen er logisk og konsekvent på de fleste studier i motsetning til f.eks. matte som kan ha ulikt innhold i Matte 1-4- 

Å bare søke opp fag-/emnenavnet i Amazon vil sannsynligvis gi deg en god bok som du kan lese for alle emnene. F.eks. om du skal ha sosialpsykologi så søker du bare opp sosial psychology i Amazon eller en annen bokhandel. Psykologihistorie vil jeg anbefale en norsk lærebok i, med mindre du vet at du ikke får noe om norsk psykologihistorie på eksamen. 

Her kan du finne hva som er pensum for ulike fag om du finner emnekoden på universitetenes fag eller søker opp fagnavnet:

https://www.akademika.no/pensum

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...