Gå til innhold

DEBATT: Revidert statsbudsjett raserer den norske satsingen på grønn, norsk datasenternæring


Anbefalte innlegg

Slik det virker som slike selskap kommer til å operere, hvor mye får man egentlig tilbake? Jeg tror Haakon Bryhni her også bør komme med mer detaljete begrunnelser knyttet til samfunnsverdien. Bygget det at man miner bitcoin direkte eller indirekte opp om annen bruk av blokkjedebruk, som er viktig nok til at man skal sløse bort enorme mengder energi?

 

I praksis er det utenlandske selskaper som ei heller kommer til å skatte til Norge. Det de vel finner av bitcoin, selges vel om så med tap til moderselskaper eller bare direkte overføres uten at det har regnskapsteknisk verdi for den norske delen av selskapet. Marginene virker vel også såpass små at selv uten avgift, er det fort at dette ikke lønner seg og de pakker sammen. Mengden arbeidsplasser ser er lovet virker også utopisk. Ser man på hvordan rene bitcoin-operasjoner egentlig kan driftes, og bruken av spesialisert maskinvare som ikke er egnet til spesiell annen bruk (miljøregnestykke med dette også?) er det potensielt ikke spesielt mange som trengs.

 

Spørsmål er vel også hvordan myndighetene da i våre naboland også stiller seg til dette. Er det et tidsspørsmål før de innfører lignende regler som Norge?

 

Alle hadde jublet hvis Amazon, Google eller Apple hadde etablert seg i Norge, men hvor mye betaler disse selskapene i skatt?

Det er bare tull å redusere blokkjede til å kun handle om bitcoin. Dette er ny teknologi i etableringsfasen.

Dere nisser i denne tråden høres ut som dem som dømte Internett nord og ned på midten av 1990-tallet.

 

Politisk stabilitet har vært en veldig viktig fordel for de nordiske landene. Med dette fremstår Norge som et umodent og risikabelt land å etablere seg i, langt utenfor "mining"-bransjen. Hvorfor skal noen velge å etablere seg i Norge framfor Sverige eller Danmark?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Dummeste argumentet som finnes. dollar er desidert den største valutaen det handles dop med. Men dollar er en "seriøs" valuta fordi den er backet av militærmuskler, mens bitcoin er kun er backet av teknologi.

Jepp. Dollaren er backet opp av noe reelt. Bitcoin er søppel.

 

Dollaren er ikkje backa opp av noko som helst. Det er hele poenget med ein fiat-valuta. Han skal ikkje vere backa opp av noko som helst.

 

Veit du korleis nye kroner (eller dollar) vert til? Pengar er gjeld. Dine pengar er nokon andre sitt usikra forbrukslån, som dei betaler ned på med nye forbrukslån.

 

Bitcoin er ikkje gjeld. Det er det viktigaste som skil bitcoin frå tradisjonelle pengar. Bitcoin er ei digital mangelvare. Du kan ikkje få banken til å trykkje fleire bitcoin for deg ved å trekkje eitt plastkort.

Endret av Sturle S
Lenke til kommentar

 

Bitcoin er ikkje gjeld.

Det har du rett i. Bitcoin er faktisk ingenting.
Alle moderne pengar oppstår av ingenting. Tradisjonelle pengar krev heller ingen innsats. Det held at du dreg kredittkortet i ein butikk, so vert pengane skapt der og då. Bitcoin krev ein stor arbeidsinnsats og tempoet dei vert generert i er strengt matematisk regulert.

 

Bitcoin er, i motsetnad til tradisjonell valuta, ein svært sjeldan form for "ingenting", som kan sendast til kven som helst kvar som helst på få minutt i ein sikker transaksjon som aldri kan slettast eller reverserast. Difor har denne formen for "ingenting" høg verdi. Denne formen for "ingenting" har eigenskapar som andre betalingsmidlar manglar.

 

Gjeldsbaserte pengar har høg innebygd risiko. Gjennomsnittleg levetid til ein fiat-valuta er 28 år. Dersom mange nok ikkje betaler gjelda si, kan pengar du har i banken forsvinne. Dei sluttar å eksistere, fordi dei vert gjort opp mot andre sine ubetalte lån, akkurat som pengar sluttar å eksistere når du betaler ned på eit lån på vanleg måte. Bitcoin kan ikkje slutte å eksistere på grunn av noko andre har gjort.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...