Gå til innhold

"Tinglysings" gebyr flytting av borettslagslån


Balsature

Anbefalte innlegg

Hei, er det noen som har lån i borettslag og som har opplevd å få et høyt gebyr ved flytting av boliglånet til annen bank (ren flytting innenfor samme panteramme)? Opplevde å motta et "noteringsgebyr" på over 3 tusen fra forretningsfører for borettslaget. Faktura er stilt til banken, som viderefakturerer til meg. 

 

Har flyttet lånet en gang tidligere men kan ikke huske å motta tilsvarende regning. 

 

Er aksjeleilighet.

Endret av Balsature
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Statens tinglysingsgebyr for borettslagleilighet er på 430 kr. Det er også mulig for borettslaget å kreve et noteringsgebyr, men at dette er på den summen er nok med veldig god fortjeneste, men ikke satt noe tak på dette beløpet såvidt jeg kan finne.

 

Dette er ikke en "ren" borettslagsleilighet, men en aksjeleilighet og da tinglyses ikke pantet i statens kartverk, men hos den enkelte forretningsfører.

 

 

 

Nei, det er kun andeler i borettslag og fast eiendom som kan tinglyses i grunnboken. Dette følger av tinglysingsloven § 1. En aksjeleilighet er en leilighet hvor den faste eiendommen, for eksempel en bygård, eies av et aksjeselskap. Vanligvis foreligger det rett og plikt for aksjonærene å inngå leiekontrakt for leilighetene i bygget. Eier og leieforhold er regulert i vedtektene. For spørsmål om rettsvern ved salg og pantsettelse av en aksjeleilighet, ta kontakt med selskapets forretningsfører. Boligaksjeselskap kan omdannes til borettslag etter borettslagsloven § 13-5."

 

 

Vet ikke hvor utbredt aksjeleiligheter er blant forumets brukere, så kanskje ikke så mye håp om å få noen info om hva som er praksis her.

Lenke til kommentar

Dette er vanlig, og så vidt meg bekjent lovlig.

 

OK, takk for svar. 

 

Ble overrasket da jeg ved forrige bankbytte mht boliglån ikke fikk dette gebyret, men da var det nok fordi banken jeg flyttet til hadde en god avtale med hovedorganisasjonen til fagforeningen min (banken dekket slike gebyr). 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...