Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Yrkesskadeforsikring og erstatning


AnonymDiskusjon

Anbefalte innlegg

Lest litt om dette i det siste, men aldri hørt noe om det før. Jobber som renovatør, og ifølge HMS regler har vi ikke lov til å løfte og bære. Vi jobber for privat aktør som er leid inn av fylket. Både arbeidsgiver direkte og fylket som leier oss inn tvinger oss dog til å løfte eller sjalue søppelkasser opp trapper for å tømme disse osvosv.

 

I begynnelsen av 2017 tidlig vår sa håndleddet plutselig knakk og jeg fikk ikke bevegd det. Ingen brudd eller noe, og jobbet igjen noen uker senere. Vinteren 2017/18 ble smertene høye igjen, og i begge håndleddene grunnet belastning. Etter diverse sykehus og legebesøk fikk jeg beskjed at det aldri vil helbredes, at jeg vil ha varige smerter i håndleddet ut livet, og ikke bør eller kan jobbe med noe særlig jobb som krever løfting, eller styrketrening som jeg drev mye med feks. Gått sykemeldt 100% siden den dag og i gen tegn til bedring.

 

Nå fant jeg jo nylig ut at alle bedrifter har jo forsikring - har jeg egentlig krav på noe slags erstatning her? Det er jo på sett og vis en invaliditet ettersom jeg egentlig ikke kan og bør trene mer, løfte noe særlig, og varige smerter om jeg feks kjører bil lenge.

 

Anonymous poster hash: e186b...9db

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For å ha rett til ménerstatning fra yrkesskadeforsikringen må du først få fastsatt en medisinsk uførhetsgrad som er over 15 %. Jeg er ingen lege, men ser av invaliditetstabellen jeg har for hånd at håndledd "verdsettes" inntil 45 % ved absolutt ubrukelighet yrkesmessig. Snakk med fastlegen, det er der fastsettelse av medisinsk uførhetsgrad skjer, men den skjer ikke før skaden er varig, altså konstantert i minst to år og med labre utsikter til bedring neste fem år. 

Lenke til kommentar

Jeg leste også samme tall, men dog stod det der det gjelder ved amputasjon. Jeg får brukt håndleddet, men det kommer raskt smerter som igjen forsetter når jeg ikke bruker håndleddet mer. Nå har jeg feks bare sittet hjemme uten å ha trent noen uker, og likevel kjenner jeg sviende smerter i det skadde håndleddet bare av å tekste på telefon.

 

Er på ingen måter en latsabb eller lignende, men hvis jeg først har mulighet på erstatning er det jo noe jeg ønsker å benytte meg av. Ihvertfall når jeg har jobbet for en såppas bedriften arbeidsgiver.

 

Anonymous poster hash: e186b...9db

Lenke til kommentar

Så vidt jeg vet er ikke amputasjon noe krav, poenget er om en legemsdel er YRKESMESSIG ubrukelig, altså ubrukelig med tanke på alt arbeid som er realistisk for deg 

 

En slik avgjøreslse tas imidlertid ikke etter under noen omstendigheter før det er gått 24 måneder, ofte litt til oss. Da er dette reelt tema hos din fastlege, inntil da er det eneste viktige at fastlegen gjør et notat i legejournalen din om sin vurdering av mulig sammenheng mellom skaden og yrket ditt samt relevansen skaden kan ha for annet mulig arbeid. Mangler notatet kan du være sikker på akkurat det gir advokatene hos forsikringsselskapet noe de vil bruke om spørsmålet senere kommer opp. 

Lenke til kommentar

Takk for svar. Jeg sjekket med NAV, og det ligger ingen yrkesskadeskjema. Jeg jobbet for et ganske stort firma som gikk konkurs og da ble vi bare flyttet over, så jeg får jo ikke bedt sjefen sende inn dette til NAV og forsikring feks

 

Anonymous poster hash: e186b...9db

 

Det er IKKE hos NAV noe som helst skal registereres (nå). Snakk med fastlegen din og sørg for at han/hun gjør et notat i legejournalen han/hun fører for deg. (Ja for du kjenner selvfølgelig til at alle leger fører inn notater fra alle pasientbesøk i journalen. Det er jo derfor en del av dem bruker i meste laget tid på å se på dataskjermen sin og tilsvarende lite tid til å se på pasienten sin.) 

Lenke til kommentar

Jeg har en veldig flink fastlege som bruker så mye tid han trenger på pasientene sine faktisk, i motsetning til de fleste. Så alt er loggført ordentlig, samt sendt til sykehus, MR, notat fra MR osv.

 

Men må ikke yrkesskader registreres hos NAV og yrkesforsikring?

 

Anonymous poster hash: e186b...9db

 

Til slutt må de og det tar fastlegen seg av, men dette kommer altså ikke opp før etter absolutt tidligst 24 måneder. Da - og først DA - har du noe å hente hos forsikringsselskapet, og DA vil forsikringsselskapet ha legens journal. Mangler da notat om mulig yrkesskade vil advokatene bruke dette for alt det er verdt. 

 

Du får ellers ikke noe ekstra hos NAV pga en yrkesskade, men den er et argument dersom annen støtte fra NAV (f eks uføretrygd eller arbeidsavklaringspenger) skal søkes om. 

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
  • 4 uker senere...

Hei,

Dette var jeg igjennom for mange år siden. Det viktigste er å melde skaden til alle steder du er forsikret. Forsikringer, gjeldsforsikring i bank, arbeidsgiver, NAV osv. Jeg gikk til rettssak for å få dekket renter av en gjeldsforsikring, motparten hevdet at de ikke hadde fått melding. Det er også viktig å få rett medisinsk uføregrad for noen typer erstatning, dette kan ta flere år. Det har vel mindre å si om du er 100 % arbeidsufør mot NAV for eksempel. Uansett anbefales advokat som har erfaring med erstatningsrett og trygderett.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...