Gå til innhold

Nye datasentre kan utløse strømforbruk tilsvarende halve Norges forbruk


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Dette kan jo løses ganske enkelt, er datasenteret i hovedsak fylt med x64 hardware = Ingen problem. Er datasenteret i hovedsak fylt med ASIC = Ingen rabatter.

Det var kanskje litt for enkelt til å være en god ide?

 

Du vil altså oppfordre til at teknologi (ikke bare bitcoin) skal kjøre på CPU og bruke enorme mengder mer energi enn i dag for å få rabatter?

 

I de aller fleste tilfellene så vil effektiviteten man sparer inn ved å bruke ASIC i stede for CPU (ikke bare for bitcoin) sparer fort inn i det reduserte strømforbruket kontra å bruke CPU, selv uten rabatter.

 

 

Dette handler om politikk. Hvem ønsker vi at skal drive i Norge for redusert elavgift, og hva skal de drive med, og hvordan kan man enkelt kontrollere det.

 

Datasenter fra Google, Apple og lignende vil heller ikke bringe store summer inn i skattekassa vår. Ikke kommer det til å bli noe særlig arbeidsplasser (i NorgE) etter de er ferdig bygd, og ikke skatter selskapene noe av betydning av overskuddet sitt til Norge.

Lenke til kommentar

 

Nei, dei flyttar faktisk ut frå Kina, fordi dei ikkje lenger får straumen billig. Før låg det gruve på gruve knytt direkte til vasskraftverka nedover Yangtze. Dei fekk billig straum, og kraftproduksjonen vart aldri registrert nokon stad. Stor svart økonomi. No har lokale styresmakte teke til å slå ned på dette, for dei vil registrere produksjonen og ha skatteinntekter. Då er ikkje lenger dette like attraktivt, og dei flyttar til m.a. Noreg og Canada. Noreg og Canada er no dei billigaste landa i verda på samla vilkår for kraft til kraftkrevjande industri. No får ikkje bitcoin-gruver alle fordelane til kraftkrevjande industri, fordi forbruket er for lite, men somme har planar om å byggje ut i den skalaen.

 

Det største problemet her er at norske selskap ikkje får lov til å delta og få fortenesta. Norske bankar nektar selskap som vil utvinne bitcoin konto. Dermed er vi nordmenn avgrensa til å leige ut plass og selje straum og driftstenester til bitcoin-gruver eigd av selskap i andre land. Det er den store skandala her. Noreg går glipp av milliardar i skatteinntekter, fordi norske bankar fryktar konkurranse frå kryptovaluta.

 

Ja, det er sikkert også litt flytting involvert når prisene endrer seg. Men det vil fortsatt være slik at om det er ett lønnsomt datasenter tilgjengelig så vil det bli bygget ut, og hvis det er to så vil begge bli bygget ut. Det er ingenting som tyder på at denne bransjen evner å begrense seg.

 

Nei, at Norges befolkning sponser fornybar energi som så brukes til valutaspekulasjon istedenfor å begrense klimaendringer, er en mye større skandale enn at det er utenlandske selskaper som står for spekulasjonen.

Vi ikke bare sponser fornybar energi som brukes til cryptovaluta og spekulasjon, disse datasentrene slipper også å betale skatter og avgifter på strømmen de bruker. Klima, miljø, natur og velferd er per idag ikke pp langt nær like viktig for politikerne som denne valutaspekulasjonen som undergraver samfunnet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...