Gå til innhold

Pneumatisk muskel


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg trenger enn form for kunstig muskel, og pneumatiske ser ut til å være det letteste å bruke. Som jeg har forstått det trekker de seg sammen når man de får luft med høyt trykk i seg, og det har vi en kompressor til, hvis det funker. Hva slags materialer trenger jeg, hvorfor de materialene og hvordan burde jeg gjøre det? 

 

Jeg vet at det er mange videoer og artikler på nettet, men jeg har noen problemer med å forstå dem, siden de er på engelsk.

Endret av anonym03
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ehhhhh.... hva trenger du den til?

 

Ta et pneumatisk stempel.

 

 

Hydraulikk er ofte å foretrekke fremfor pneumatikk. Hvordan skal det brukes? Størrelser, kraftbehov etc..

 

Skal bruke den (sansynligvis flere) som en vanlig biceps. Håper ed kan bli 20 cm når de ikke trekker seg sammen. Har ikke et spesielt kraftbehov, men gjerne så mye som mulig hvis det ikke blir forferdelig dyrt :)

 

Forresten, lurer på hva fordelene med et stempel kunne hvert ovenfor en muskel.

Endret av anonym03
Lenke til kommentar

Oooookeeeiiii..... kan du fortelle litt mer?

 

Det er ikke helt ferdig planlagt, pga. det med pneumatikken/hydraulikken, med poenget med den/de er å fungere på samme måte som en arm: Skrur sammen to og to planker sånn at de blir som et par ledd. I mellom leddene blir det en aksel (er det riktig ord?), sånn at de kan lukke å åpne seg, som en arm. Så skal den kunne trekke seg sammen som en biceps, men en kunstig muskel eller en stempel.

 

Jeg er litt usikker på hvilke materialer som trengs, og hvordan jeg skal styre den. Det er det jeg lurer på :)

Lenke til kommentar

Høres ut som stempel er det du trenger da :) du må finne en "bryter" som slipper trykket ut av stempelet og stenger for i annen stilling så trykket bygger seg opp. Dette får armen til å gå opp og ned.

 

Takk for tipset :) Hvor får jeg tak i sånne?

Lenke til kommentar

Det enkleste er nok å søke opp sånt på nettet, fra Kina etc. Norske forhandlere er både langt dyrere og vanskelig å finne utvalget til. Det ligger sjeldent/aldri i åpent tilgjengelige nettkataloger og mye av det er bestillingsvare (fra Kina).

 

Så litt på Amazon, men er usikker på hvor sterke de er og om det er sånn som trengs. Har du kjøpt fra Kina før? I såfall, husker du hvor?

Lenke til kommentar

Da jeg lekte med lego laget jeg et "system" med ett stempel på hver side av en bryter mener jeg å huske.. da trengte jeg etter hukommelsen min ikke noen pumpe, luften gikk ut av et stempel og inn i det andre, og tilbake når jeg trykket bryteren i den andre retningen. Tror jeg. hvis du har et stempel der biceps skal være og et der triceps skal være og som resiprokerer hverandre med en bryter mellom, blir dette et snedig system.

Lenke til kommentar

Det må være en tilførsel av energi.

 

En luftkompressor eller hpu. Anbefaler luft, da hydraulikk fort kan bli mye gris. Denne energikilden må kobles til en ventilblokk (proposjonalventil) som sjaltes mellom A (åpen), B (åpen) og stengt/nøytral. Så kobler du f.eks A til stempelsiden av cylinderen og B på stangsiden. Da kan du kjøre stempelet inn og ut.

 

"Armen" lager du av to emner som er hengslet sammen i endene. Så fester du stempelsiden av cylinderen på den ene og stangsiden på den andre.

 

Du burde lage en skikkelig tegning av dette, slik at du kan finne riktig størrelse og slaglengde på cylinderen for korrekt geometri.

 

Det finnes kalkulatorer på nett/app som kan regne ut hvor mye kraft du trenger på cylinderen.

 

Husk vernebriller.

 

Jeg har laget mange slike systemer, dog i en litt annen målestokk :)

Endret av sungun
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...